Gaat iPad de kranten kapot maken?

Media
door Admin
zondag, 28 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nog heel even geduld en dan doet de mogelijkheid zich voor dat we massaal aan de iPad gaan. Vertrouwt u Apple maar toe dat dat wel goed komt.
Goed, hebben we dadelijk voor zo'n 500 euro een nieuw apparaat gekocht, is de vraag wat we daarmee gaan doen. Waarbij kranten en tijdschriften er al op rekenen dat we masaal kranten en tijdschriften op de iPad gaan lezen en wie weet ook bereid zijn daar een bedragje voor neer te leggen.
Zou het? Richard J. Tofel, schrijver van een boek over The Wal Street Journal, gelooft er niets van. Tot op heden is het lezen van kranten online een min of meer plaatsgebonden bezigheid - je bent aan je computer gekluisterd. Straks met de iPad wordt dat juist een hele mobiele bezigheid; overal waar je gaat en staat heb je je 'krantje' bij de hand. En verrek, dat lijkt wel heel erg op de manier waarop je nu je papieren krant overal mee naartoe neemt. Dus waarom zou je nog betalen voor die papieren krant als hij ook gewoon op je iPad zit? Gevolg: de oplagekrimp die nu al plaatsvindt bij kranten en tijdschriften zou wel eens een enorme vaart kunnen krijgen. Met dank aan Steve Jobs.
Of zouden mensen willen betalen voor het feit dat hun krant op de iPad staat? Dat is de grote vraag. Waar krantenuitgevers zich graag aan vasthouden. En waar verder niemand in gelooft.
Bron(nen): The Daily Beast