J.D. Salinger, reus

Media
door Admin
vrijdag, 29 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Stel, u bent geschokt door het nieuws dat J.D. Salinger is overleden. Ja, hij was weliswaar oud (91), maar hoe vaak komt het voor dat een literaire reus van een dergelijke omvang wordt geveld?
En stel u wilt nu eigenlijk wel 'alles' over hem lezen wat er te lezen valt. Ga dan naar de onvolprezen website Aldaily, een verzameling van verwijzingen naar bijzonder interessante stukken in kranten en tijdschriften. Gelijk al links bovenaan op de site vindt u een hele reeks links naar belangrijke stukken over Salinger.
De 2de link brengt u bij het in memoriam van The New York Times met een mooie interactieve kaart van de 'footsteps' van Holden Caulfield uit The Catcher in the Rye. Link nummer 3 verwijst naar een topartikel, uit Esquire uit 1997 van Ron Rosenbaum. Salinger woonde zeer afgelegen, met zijn rug naar de buitenwereld toe, en was zo goed als onbenaderbaar. Maar Rosenbaum trok de stoute schoenen aan en trachtte bij Salinger binnen te dringen. En dat leverde deze geweldige reportage op. Zeer, zeer aanbevolen!