Kent u Walter Winchell?

Media
door Admin
zaterdag, 05 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Voormalig tv-presentator Dick Cavett heeft een eigen rubriek in The New York Times waarin hij herinneringen ophaalt aan zijn belevenissen in de mediawereld. Cavett was een voorbeeldig presentator, maar kan ook goed schrijven.
Vandaag handelt zijn stuk over Walter Winchell. Winchell was in de jaren '40 van de vorige eeuw een zeer bekende personality in de Verenigde Staten en werd op de radio door miljoenen mensen beluisterd. Hij was de grootste gossip-journalist van zijn tijd.
Winchell had een vaste tafel in de New Yorkse Stork Club en aldaar konden mensen proberen met hem in aanraking te komen. Wie een goede roddel had over een bekendheid, was welkom. Winchell was zo beroemd dat hij carrières kon maken en breken.
Op de radio begon hij aldus volgens Cavett:  “Good evening, Mr. and Mrs. America and all the ships at sea, let’s go to press! Washington . . . ” Etcetera.
Cavett herinnert zich zijn geweldige stem - scherp en dramatisch - waarmee hij al die vreemde verhalen tot leven wist te brengen. Vele jaren later - ergens in de sixties - ontving Cavett hem nog een keer in zijn tv-show, maar toen was de roem allang voorbij. Vervolgens ging hij nog een avond met de oude Winchell op stap - en beleefde een mooi avontuur.
Ga naar de link voor het hele verhaal.
N.b. De Amerikaanse journalist Michael Herr schreef in 1990 een boek over Winchell, zie bijgaande afbeelding.