Kinderen ontroostbaar, ouders kwaad: Pakjesboot 12 zinkt in Sinterklaasjournaal 'als de Titanic'

Media
vrijdag, 11 november 2022 om 11:40
anp 457232483
Sinds deze week is er weer volop aandacht voor Sinterklaas en zijn Pieten, ook op de NPO. De komst van Sint en Piet en de begerenswaardige bult pakjes gaat zelden van een leien dakje, maar dit jaar zit het wel erg tegen onderweg; De stoomboot zinkt, kijkbuiskinderen zijn ontroostbaar en ouders verbijsterd.
“En bedankt NPO3, weg avond. Kind helemaal overstuur. Dit wordt een latertje!” twittert een radeloze ouder. De heftige beelden zorgen voor radeloosheid bij de kinderen die zichzelf in slaap huilen. “Wil een horrorfilm gaan kijken. Denk dat ik de stoombootaflevering van het Sinterklaasjournaal ga kijken”, en: “Dacht dat de Titanic te vroeg was uitgezonden”, klinkt het verder op Twitter.
Grote hoeveelheden water dringen op de beelden het schip binnen. Pieten gillen en rennen in paniek rond. Presentator van het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok gooit nog wat olie op het vuur: “Jongens, dit ziet er niet best uit. Alle Pieten verlaten het zinkende schip. Nu is er dus helemaal niemand meer aan boord van die zielige, stinkende stoomboot.”
Bron(nen): De Telegraaf