Madonna komt op voor zigeuners

Media
door Admin
zaterdag, 29 augustus 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Popsterren hebben de gewoonte tijdens hun tournees op iedere plaats een ander accent te leggen. Even een compliment geven aan lokale bevolking, dat vindt het publiek leuk en is nooit slecht voor de populariteit. Dus in Amsterdam roepen: leve de vrije verkoop van hasj en een avond later in Parijs de aanwezige mannen complimenteren als de beste latin lovers - dat werk.
Zo was Madonna deze week in Boekarest en sprak vanaf het podium haar diepe verbondenheid uit met de zigeuners (Roma), een grote minderheid in Roemenie. Daarna verliep alles niet volgens plan, want in plaats van te worden toegejuicht, werd ze door het publiek uitgejouwd.
“I’ve been paying attention to news reports and it has been brought to my attention, that there is a lot of discrimination against Romanies and Gypsies in general in Eastern Europe - it made me feel very sad," aldus de popster.
Gejoel was haar deel.
In Roemenie wonen officieel 500.000 zigeuners, maar er zijn ook bronnen die beweren dat het er 2 miljoen zijn. Het gaat om een weinig geliefde minderheid.
Twee jaar geleden lette de Roemeense president Traian Basescu even niet op en zo kon de buitenwereld meeluisteren toen hij tegen zijn vrouw zei dat een journalist die hij net had ontmoet een 'vuile stinkzigeurer' was. Uiteraard bood hij daarna zijn excuses aan.
Bron(nen): The Times