Mei is masturbatiemaand

Media
donderdag, 12 mei 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ook als je – fijne- partnerseks hebt, is het gezond daarnaast te masturberen. Dat beweren tenminste de promotors van de mei-masturbatiemaand. Hûh? Dit initiatief ontstond in 1995 in de Verenigde Staten, na het ontslag van Joycelyn Elders, directeur van de Nationale Gezondheidsdienst, die de toorn van de conservatieven over zich afriep door (op een Aidscongres) te opperen dat masturbatie wellicht op scholen onderwezen moest worden. Het was einde van haar carrière. En de start van de Masturbatiemaand, want als één opmerking over soloseks reden was voor ontslag, zo concludeerde men bij de educatieve seksshop Good Vibrations, dan was het tijd voor een drastische imagoverbetering van zelfbevrediging.
We zijn inmiddels toe aan de 17e masturbatiemaand, een periode waarin gepoogd wordt veel – positieve – aandacht aan de soloseks te besteden. Hoogtepunt is de jaarlijkse Masturbate-a-Thon, waarbij mensen gesponsord masturberen om geld voor goede doelen op te halen. Dit jaar vindt het liefdadigheids evenement (waar ‘records worden verbroken’) op 22 mei plaats. Overigens wereldwijd, vooral in Kopenhagen schijnt het een groots gebeuren te zijn.
Betty Dodson, de ‘moeder van de masturbatie’die al meer dan dertig jaar masturbatie workshops geeft, besteedt aandacht aan het nut van de masturbatiemaand en de voordelen van zelfbevrediging an sich.
Lees verder op overgangstergirls