Mr Sophistication

Media
door Admin
zaterdag, 28 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Mooi artikel in The Times over Bryan Ferry. Een interview, of meer nog, een ontmoeting.
Met de gebruikelijke elegantie en zelfspot kijkt de gelauwerde zanger terug op zijn leven. 64 is hij nu en veel nieuwe muziek verschijnt er niet meer van hem. Hij vertelt hoe moeilijk het is met een volgend album te komen; wie een hoge standaard nastreeft, wil niet onderdoen voor zijn eigen verwachtingen en dat zit nieuwe ontwikkelingen dikwijls in de weg.
Erg? Nou nee. Alsof Ferry niet menig onvergetelijk liedje maakte, vaak van eigen hand, en menigmaal een cover die het originele lied overtrof. Recentelijk kwam hij  in opspraak toen hij hoog had opgegeven van de bouwwerken van Albert Speer en de films van Leni Riefenstahl, vriendelijk verzoek daarom van de artiest dit soort onderwerpen nu te laten rusten.
Ook op de vraag waarom zijn vrouwen altijd zoveel jonger zijn dan hijzelf, moet hij het antwoord schuldig blijven. Op dit moment deelt hij zijn leven met de 27-jarige Amanda Sheppard. Is een vrouw van zijn eigen leeftijd soms taboe? Ferry: “'I don’t know ... maybe I just don’t meet them'. He laughs. 'Maybe they’re all married'." Maar nu waar het allemaal om draait.
Aan het eind van dit artikel in The Times treft u een download aan van een nieuwe opname van het bekende A Fool For Love, en die is wonderschoon. Hier horen we één van de beste zangers die bestaan, en met een rijpheid die men slechts verkrijgt bij het klimmen der jaren. Bryan Ferry's van melancholie doortrokken stem, een piano en gitaar, enkele strijkers - dat is het en voor de rest helemaal niets. De smartelijke song is een voorbeeld hoe een zanger op leeftijd kan excelleren: als lyricus.
Luister maar.
Bron(nen): The Times