Nieuws uit Iran

Media
door Admin
zaterdag, 19 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Buitenlandse journalisten zijn nauwelijks nog in Iran te vinden sinds de oproer in juni rondom de presidentsverkiezingen; dat maakt het voor de grote internationale kranten moeilijk om nu uit de eerste hand te berichten wat er ter plekke gaade is. Vandaag vertelt The Times zijn lezers hoe dat precies zit.
De krant haalt het nieuws uit Iran uit meerdere bronnen. Allereerst wordt het betrokken van Iraniers die hiermee een groot risico lopen door deze informatie naar buiten te brengen. Verder wordt ook nieuws van de staatsmedia gebruikt, nieuws van websites, non-gouvernementele organisaties en berichten die gepost zijn op sites als YouTube.
The Times schrijft zeer bedacht te zijn op het feit dat zowel regering als oppositie propaganda bedrijven. Bij gerezen twijfel worden berichten niet verspreid.
In Nederlandse kranten zul je een dergelijk bericht niet snel aantreffen. Hoeft ook niet, want Nederlandse media doen zelden tot nooit aan eigen verslaggeving vanuit de brandhaarden op deze wereld.
Bron(nen): The Times