Omzet online dating jaarlijks 30 à 40 miljoen

Media
donderdag, 06 oktober 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Dit is een schatting van Relatieplanet.nl, volgens eigen zeggen de grootste online datingssite van Nederland. Volgens het CBS is internet de laatste 10 jaar steeds belangrijker geworden voor het vinden van een relatie. Ongeveer 1 op de 10 stellen heeft elkaar leren kennen via dating- of sociale netwerksites.
Relatieplanet zegt zelf geen grote groei te zien, maar ontvangt de laatste jaren gemiddeld 1200 inschrijvingen per dag. Maandelijks zijn er 300.000 tot 600.000 singles op de site. In de afgelopen 9,5 jaar heeft de site ruim 4 miljoen inschrijvingen gehad.
Thomas Boonstoppel, manager van Relatieplanet, zegt dat online daten bijna volledig uit de taboesfeer verdwenen is. Het plaatsen van een foto werd vroeger als hoogdrempelig ervaren, maar door sociale netwerken als Hyves en Facebook geven mensen zich makkelijker bloot en vinden ze het minder erg om zich als single te presenteren.
Volgens Jan Latten, hoogleraar Demografie aan de Universiteit van Amsterdam, brokkelt het taboe vanzelf af als het door de samenleving wordt geaccepteerd.
Bron(nen): Nu Zakelijk CBS