Paul de Leeuw over zijn gedrag achter de schermen: Ja, ik ging ook wel eens te ver

Media
maandag, 21 november 2022 om 7:57
anp 366192111
Ook Paul de Leeuw gaat wel eens te ver gaat in zijn gedrag achter de schermen. Hij stelde dat hij voor een opname altijd een beetje aan het pesten was. ,,Je gaat soms over de grens, ja. En dan moet je gecorrigeerd worden.”
Het gesprek bij boederij Van Dorst tussen gasten Paul de Leeuw, NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans en Raven van Dorst vond plaats vóór de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Toch waren er opvallend veel overeenkomsten met de kwestie-Van Nieuwkerk, schrijft het AD.
De Leeuw legt uit dat hij minder fel wordt naarmate hij ouder wordt. ,,Maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit zien en die zouden zeggen: hij was zo irritant en naar.” Hij legt zijn gedrag uit: ,,Je streeft naar het perfecte en het ultieme en dan neem je iedereen mee in je enthousiasme. Voordat ik opging was ik altijd een beetje aan het pesten met iedereen. Niet naar, maar om mezelf scherp te krijgen. Het vervelende jongetje was ik dan. Het moment dat ik het toneel op kwam, was ik die leuke presentator.”
Volgens Weimans kan dat in de huidige tijd niet meer. ,,Dat vervelende, daar word je gewoon op aangesproken.” De Leeuw stelt dat hij wel eens intimiderend over kon komen. ,,Ik had toch altijd het hoogste woord.” Ook geeft hij toe dat ‘het opnaaien’ wel eens te ver ging.
Bron(nen): AD