Ready Steady Cook: het sympathiekste kookprogramma stopt ermee

Media
door Admin
vrijdag, 12 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Vorige week maakte de BBC bekend geen nieuwe series te zullen maken van het bekende kookprogramma Ready Steady Cook. Het populaire programma liep vanaf 1994 en wordt sinds 2000 gepresenteerd door kok Ainsley Harriott.
Het programma wordt in Nederland door Net5 uitgezonden (op werkdagen om 9:05) en is een verademing in vergelijking met de schreeuwerige kookprogramma's die de Nederlandse televisie verder te bieden heeft, zoals TopChef, MasterChef en Herrie in de Keuken (waarom wordt die Den Blijker trouwens niet ondertiteld?). In het format van Ready Steady Cook koken twee topchefs tegen elkaar, geholpen door twee bekende gasten. Deze hebben zelf een tasje met boodschappen meegebracht waarmee de koks aan de slag moeten. Creativiteit is daarbij natuurlijk essentieel, maar het programma heeft zeker ook een educatief tintje. Bovendien voegen Harriott en zijn kokende gasten waar mogelijk de nodige Britse humor aan toe. En waar aan de Nederlandse kookprogramma de recente campagne 'Eten is om op te eten, volledig lijkt te zijn voorbijgegaan, wordt er bij Ready Steady Cook juist zuinig en respectvol met de meegebrachte ingrediënten omgegaan.
Favoriet van veel (vrouwelijke) kijkers is de Italiaanse chefkok Gino d'Acampo. Niet alleen vanwege zijn humor en bravoure, maar ook vanwege zijn sappige Italiaanse accent ('You putta da tomato on top of da mozzarella'). Je hoeft maar aan de meesterlijke persiflage van John Cleese in A fish called Wanda te denken om de zwijmelende Engelsen voor je te zien.
De BBC en Net5 blijven in ieder geval herhalingen uitzenden voor wie Ainsley, Gino en consorten nog niet kan missen.
Bron(nen): BBC