Televisie en de iPad

Media
vrijdag, 08 oktober 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
TV kijken is niet meer drie uur in de bank wachten tot het is afgelopen. We zappen, houden de mail bij, kijken op internet en letten ook nog (een beetje) op de tv. Het Belgische VRT-medialab heeft eens nagedacht wat tv-makers met die ontwikkelingen moeten doen, vertelt iPadplanet. En laat ook een video zien (link)
Smartphones zoals de iPhone en tablets zoals de iPad zijn echte mediatoestellen geworden. De manier waarop mensen media consumeren is aan het veranderen. Omroepen en uitgevers kunnen die kans grijpen om de consument digitaal van dienst te zijn. In een filmpje laten ze acht manieren zien hoe dat er in de praktijk uit kan zien.
Een voorbeeld: terwijl je naar een kennisquiz kijkt beantwoord je op je iPhone dezelfde vragen om kans te maken op mooie prijzen. Of je kijkt naar een misdaadserie en geeft tijdens het kijken aan wie volgens jou de moordenaar is. Kinderen kijken naar tv-programma’s en kunnen tegelijk een digitale legpuzzel op de iPad maken. Of je kijkt naar een actualiteitenprogramma en geeft via de iPhone je mening over een bepaalde ontwikkeling of gebeurtenis. Omroepen kunnen op die manier een relatie opbouwen met de digitale consument. De iPhone of iPad wordt daarbij het tweede scherm. Bij tv-programma’s zijn allerlei persoonlijke uitbreidingen mogelijk.
Bron(nen): Ipad-planet