Tieners sturen 7 berichten per uur

Media
maandag, 19 december 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Je ziet ze tegenwoordig overal, tieners die constant op hun mobiele telefoon bezig zijn. Uit de cijfers van een recent onderzoek blijkt dat daarmee het aantal berichten dat ze versturen en het mobiele dataverbruik enorm zijn gestegen. Het onderzoek werd uitgevoerd door het analyse bedrijf Nielsen. Ze gebruikten de gegevens van meer dan 65.000 telefoonrekeningen om tot deze bevindingen te komen. Zo sturen de tieners gemiddeld 3.417 berichten per maand en dat komt neer op een gemiddelde van 7 per uur. Hierbij worden wel de uren dat de tieners slapen buiten beschouwing gelaten.
Daarnaast bleek uit het onderzoek dat meisjes een stuk meer berichten versturen dan jongens. De meisjes komen op een gemiddelde van 3.952 berichten per maand, terwijl de jongens gemiddeld 'maar' 2.815 berichten per maand versturen.
Verder bleek uit het onderzoek dat het dataverbruik van de tieners in 1 jaar tijd maar liefst 3 keer zo groot is geworden. Het gemiddelde dataverbruik van de tieners is op dit moment 320 MB per maand. Onder dataverbruik vallen berichten sturen, gebruik van sociale netwerkapplicaties, andere applicaties en natuurlijk het mobiele internet.
Tevens bleek uit het onderzoek dat het gebruik van de mobiele telefoon om iemand te bellen bij de tieners juist het sterkst is afgenomen, in vergelijking met andere leeftijdsklassen. Vorig jaar belden de tieners nog gemiddeld 228 minuten per maand. Dit jaar waren dit nog maar 191 minuten.