Walgelijke grap afgestraft: Bekende Youtuber gaf dakloze Oreo-koekjes met tandpasta ertussen

Media
zaterdag, 01 juni 2019 om 12:06
welingelichtekringen header 1
Een Spaanse Youtuber is hard gestraft voor een misselijkmakende grap met een dakloze. Hij gaf hem Oreo-koekjes met tandpasta ertussen. De vlogger mag vijf jaar lang niets doen op het videoplatform en moet 20.000 euro schadevergoeding betalen.
Onder de naam 'ReSet' heeft de 21-jarige Kanghua Ren ruim een miljoen abonnees verzameld op Youtube. Het filmpje met de dakloze leverde hem dan ook duizenden euro's aan advertentiegeld op. In de video zegt de vlogger uit Barcelona dat de tandpasta-Oreo's goed zouden zijn voor de tanden van de dakloze omdat hij ze al jaren niet meer gepoetst zou hebben. Behalve de koekjes kreeg de Roemeen ook nog 20 euro. Hij nam het allemaal dankbaar aan en at direct een paar koekjes op. De man werd er ziek van en moest overgeven.
De Youtuber kreeg niet de reacties die hij had verwacht. Zijn kijkers vonden het walgelijk en dreigden naar de politie te gaan. Hij haalde de beelden snel offline en gaf de dakloze 300 euro zwijggeld. Maar daar kwam hij niet mee weg. Justitie besloot de jonge filmpjesmaker te vervolgen. De dakloze zei dat hij zich nog nooit zo vernederd had gevoeld. Kanghua Ren mag nu 5 jaar niets plaatsen op Youtube en moet de dakloze 20.000 euro schadevergoeding betalen. Bovendien kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden.
Het is niet de eerste keer dat de man een walgelijke grap uithaalt. Eerder al liet hij kinderen en ouderen broodjes kattenpoep eten. Berouw heeft hij nauwelijks. "Ik doe dit omdat mensen het willen zien. Mensen houden van morbide filmpjes," laat hij weten.