Wordt The New York Times verkocht?

Media
door Admin
woensdag, 03 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het gaat niet goed met The New York Times en wie is Rupert Murdoch om in zo'n geval niet wat extra zout in de wond te strooien? Tijdens een bijeenkomst in New York liet de tycoon weten dat hij er niet op rekende dat het aandeel van de Mexicaanse Carlos Slim (nu eigenaar van de krant voor 7 procent) zozeer zou toenemen, dat Slim de grootste aandeelhouder zou worden. Alleen al deze suggestie is heiligschennis.
Want daarmee is gezegd dat het beroemde persgeslacht Ochs-Sulzberger (nu meerderheidsaandeelhouder) zijn zaakjes niet goed voor elkaar heeft. En dat klopt ook, want The New York Times lijdt serieuze verliezen en moest laatstelijk de redactie met 100 man inkrimpen. Uitleg van Murdoch: de Sulzbergers zullen een verkoop nooit toestaan, "least of all to a Mexican."
En verder - en dat was tik nummer 3 - is Slim veel te intelligent om een groter aandeel in de NYT te kopen... Verder meldde Murdoch dat zijn The Wall Street Journal volgende maand met een New York-katern komt, lees: The New York Times gaat in zijn eigen stad beconcurreerd worden door een andere topkrant die voortaan ook op het lokale nieuws zal duiken. Met The Wall Street Journal loopt alles voorspoedig - zowel op papier als online groeit de krant maar door en lijkt zo te spotten met alle actuele marktomstandigheden.
Ook zei Murdoch nog dat hij veel verwacht van de iPad. Hij voorziet dat mensen met dit nieuwe Apple-attribuut straks massaal de krant online gaan lezen en hij is van plan daar geld voor te vragen.
Bron(nen): Yahoo News