Combi Rutte & Eurlings geeft Nederland vleugels: 80 zetels

Rene Boender - ondernemer, schrijver, trendwatcher - gelooft niet in oude oplossingen . Een internet-peiling laat zien dat Nederland snakt naar een andere oplossing. Stop met  de poppenkast met al die 'leiders' van het CDA. Oud-minister Camiel Eurlings (nu bij de KLM) kan samen met premier Mark Rutte voor een politiek wondertje zorgen. Een kabinet met een paar 'zieners' en veel kiezers (80 zetels). "Nieuw Nederlands Optimisme met een duidelijk doel voor ogen."

Nederland heeft gezond verstand & een “ER” nodig!

Gelukkig zijn ze er nog. Mensen met de mentaliteit en kwaliteit om politieke zaken op te lossen. Mensen met gezond verstand die elkaar opzoeken en praten over de mogelijkheden van ons land om beter en sneller uit de crisis te komen.

Wijze mannen en vrouwen die verder kijken dan de neus langs is en populair gezegd over de politieke schaduw
heen durven te springen. Nederlanders waarvoor het niet uitmaakt hoe oud je bent, welke huidskleur je hebt of welk geloof je aanhangt.
Gewoon mensen die willen dat het weer goed gaat komen met ons land en de wereld economie. Als je bij zo’n salongesprek mag meeluisteren hoor je mooie zaken waarvan je je direct afvraagt: Maar waarom doen wij het dan niet? De BV Nederland heeft dit nodig.

Nieuw Nederlands Optimisme met een duidelijk doel voor ogen.
Maar wat gebeurt er als zij elkaar opzoeken en een 10 puntenlijst opstellen? Wat worden die punten dan? En welke mensen komen er dan op dat lijstje? Krijgen we dan een zakenkabinet dat Wientjes en Biesheuvel zo graag willen? Of krijgen we juist een meer linkse beweging?
En wat als Danny Mekić en zijn Generatie 500 beweging erachter zou gaan staan?

Nederland heeft vooral een ‘Emergency Room’ nodig met politici die weten waar ze over praten.
Die orde op zaken stellen en niet kakelen als een kip zonder kop maar met een visie de problemen oplossen.
Dan hoor je opeens namen die je graag zou willen zien in een nieuwe regering: Herman Wijffels, Alexander Rinnooy Kan, Mark Rutte, Pieter Winsemius, Neelie Kroes. Maar ook Pechtold en ja, Eurlings dus.

Er zou een coalitie van VVD, CDA en D66 ontstaan die het verschil kunnen maken. Vooral de combinatie van “Eurlings en Rutte” zou wel eens de as van het electoraal herstel en van het vertrouwen in de politiek kunnen worden! Van álle Nederlanders. De “Emergency Room” wordt dan de Eurlings/Rutte regering. Met deze “2” jonge politici die zeggen wat ze doen en vooral ook doen wat ze zeggen aangevuld met echte staatslieden die weten waar ze over praten. En menen wat ze zeggen….

De hele poppenkast van de CDA lijsttrekkers verkiezing zou in één klap voorbij zijn. Sterker nog: het CDA, lees Eurlings, zou dan de verloren CDA kiezers in een klap vooral van de PVV en de SP terug krijgen.
De CDA kiezers die naar D66 en de VVD zijn gegaan zouden strategisch gaan kiezen om ervoor te zorgen dat deze coalitie
ook daadwerkelijk sterker dan ooit uit de verkiezingen te laten komen. En de PvdA en SP kiezer meer naar D66 zou gaan hangen.
Onder 1.000 aselect gekozen respondenten is deze coalitie met de “ER” maar eens even uitgezet.
Op basis van dit internetpanel zou deze coalitie van VVD, CDA en D66 komen op rond de 80 zetels in de Tweede Kamer. Dat zou goed zijn voor ons land. Een regering die niet iedere keer zorgen hoeft te hebben of het wel door de kamer komt.

Rutte zou Eurlings eens moeten bellen?
Wellicht luistert hij wel naar Mark Rutte en geeft zo’n gesprek vleugels aan ons land.