Doem & verderf: Dat is alles waar Wilders het over heeft

Voor Geert Wilders is alles islam of Europa. Veel meer vertelt hij eigenlijk nooit. Het is altijd negatief wat de grote orator uit Venlo meldt. Doem en verderf, want daar win je stemmen mee en zolang je maar met genoeg negativiteit blijft gooien, dan blijft die rotzooi vanzelf hangen. Geert Wilders is daar een meester in.Tweet na tweet gooit Wilders eruit om zijn volgers ervan te overtuigen dat alles, maar dan ook alles wat islam is een instrument van de duivel is, handig manoeuvreert hij om het woord "moslim" heen omdat hij dan weet dat het haatzaaien is. Haatzaaien op grote schaal is wat Wilders handig verpakt met het woord "islam" De PVV-voorman ventileerde zijn woede via twitter, omdat de Raad van State het gewaagd had om verwesterde Somaliërs niet terug te sturen. Wilders: Wilders weet dat de PVV-horde zonder nadenken zijn ongenuanceerde uitspraken voor zoete koek slikt en zal na-papegaaien. Dat is een patroon dat zich constant herhaalt. Wilders gooit alles wat islam en moslim is over een kam en wanneer je waagt er tegenin te gaan dan krijg je automatisch de hersenloze horde over je heen. Dhimmie, islamlikker enz. enz. en meer van dat fraais, geuit door de anonieme PVV-eskaders, anoniem, want anders worden ze allemaal bedreigd. Allemaal zonder uitzondering. Dat de Somaliërs bij terugsturen meer dan bedreigd zouden worden, boeit hen niet. Blanke top der duinen enzo. De Raad van State heeft dus besloten de blanke-top-der-duinen-typjes te negeren en minister Leers terug te fluiten over verwesterse Somaliërs: De Raad van State is van oordeel dat de minister de mate van verwestersing van de Somalische vrouw 'onvoldoende heeft betrokken' bij de vraag of van haar kan worden verwacht dat zij zich kan handhaven onder de leefregels van Al Shabaab. De uitspraak van de Raad van State betekent niet dat de minister de vrouw daarom nu een asielvergunning moet geven, maar dat hij opnieuw op haar aanvraag moet beslissen en dit aspect daarbij moet betrekken. De uitspraak van vandaag is een gevolg van een eerdere uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens van juni 2011. In die zaak heeft het Hof geoordeeld dat Somaliërs die moeten terugkeren naar gebieden in Somalië die onder controle staan van de groepering Al Shabaab, een groter risico lopen om in problemen te komen als zij verwesterd zijn. Het maakt Wilders niet uit. Medemenselijkheid is hem vreemd wanneer het om moslims en andere minderheidsgroeperingen gaat, voor een dode moslim draait hij zijn hand klaarblijkelijk niet om. Deze column verscheen ook op LiberaleMedia

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. rik_c

  Van het weekend besefte ik me opeens dat ik Wilders iets kwalijk neem. Heb je eindelijk een politicus die, of je hem nou aardig vind of niet, een goede deuk begint te maken in het ‘morele gelijk’ van partijen zoals D66, de PvdA, en de SP, begint ie zich de laatste tijd te overschreeuwen. Nu is hij niet meer serieus te nemen en dat is jammer. En waarom? Om macht, omdat z’n niet zo snuggere achterban anders gaat stijgeren?

 2. Stiefeltje

  @rik_c: een deuk in het morele gelijk van PvdA, D’66 en SP? Kennelijk denkt rechts NL dus dat ze alleen met schelden en schreeuwen hun gelijk kunnen halen. Niet zo verbazingwekkend overigens, want holle vaten klinken zoals gebruikelijk het hardst. Een karaktertrek dus waarin men in die kringen uitblinkt. Zie Rutten, het oeverloze georeer van dat joch doet je vermoeden dat ie uit de medicijnkast van z’n moeder heeft zitten snoepen. Zou het daarom bij gebrek aan argumenten zijn dat men daar zo’n lawaai veroorzaakt? Of is het gewoon het verwende moederskindje dat zodra ie z’n zin niet krijgt begint te krijsen?
  Los van dat, eerlijk gezegd prefereer ik een morele deuk in opvattingen boven de financiële total-loss waarmee de holle VVD-vaten ons opzadelen.

 3. Hendrik Morren

  ‘PVV-eskaders, anoniem, want anders worden ze allemaal bedreigd. Allemaal zonder uitzondering.’
  Heeft U goed gezien; U vergeet er bij te vertellen door wie of wat.

 4. catchit64

  Ga eens naar YouTube en tik daar in:
  “Wilders bij Barend & Van Dorp 24-09-2001”

  Dat is dezelfde meneer Wilders…

 5. Indenvreemde

  Er is tenminste een iemand die ons de spiegel voorhoud. Hij legt wel de zaken bloot die onze rechtsstaat en democratie in rappe mate ondermijnen. Hij vertolkt wat waarschijnlijk de meesten onder ons ook denken maar het niet (willen of durven) uiten. De huidige gevestigde elite stopt dit al jaren weg met ongenuanceerde kritieken bang dat ze het onderspit moeten delven.
  Willen we overlopen worden door culturen die ons vreemd zijn en ons worden opgedrongen.? en willen we echt onze Euro’s graag weggeven aan Europa om corruptie in een ander land te financieren?
  Wie is nu eigenlijk baas in Nederland? Wij zelf of………?
  Wie is nu eigenlijk baas over onze portemonnaie? Wij of……………….?
  Momenteel worden we overgeleverd aan Europa en wat doen we? Alleen maar klagen en ook nog kritiek geven op iemand die tenminste het lef heeft zijn mond open te doen.
  Pim Fortuijn deed dat ook en welke prijs heeft hij er voor betaald?
  Ik zeg hier niet dat ik een Wilders fan ben maar deel wel zijn bezorgdheid over de toekomst van ons land dat inmiddels al voor het grootste deel verkwanseld is.
  Straks is het te laat en klagen we daar weer over.Het is ook nooit goed!!!!

Reacties niet toegestaan