De reacties: ‘Ongeloofwaardige, onoprechte en schaamteloze Holleeder’ (video)

Veel reacties in de zaterdagkranten op het TV-interview van Twan Huys met topcriminineel Willem Holleeder. Elsevier: Holleeder kwam simpel weg Ten onrechte werd Holleeder vrijwel de hele ‘show’ met fluwelen handschoenen behandeld. Hoezo heeft hij niets met de afpersingen te maken? Kent Twan Huys de dossiers niet? Zouden al die slachtoffers en de tientallen getuigen het allemaal uit hun duim hebben gezogen?

 Het had Huys gesierd als hij op dat moment aan de slachtoffers had gedacht en had geprotesteerd: ‘Wat zeg je nou!?’ Maar Holleeder kwam simpel weg.   Volkskrant Holleeder niet op voetstuk geplaatst Is het te verdedigen dat de publieke omroep een meedogenloze crimineel een podium geeft? Oordeelt u vanavond zelf, zei presentator Huys voorafgaande aan de uitzending. De uitzending was informatief en spannend, zonder dat de omstreden gast op een voetstuk werd gezet. Daarin is het programma geslaagd.   Telegraaf (John van den Heuvel die tevoren ruzie maakte met Twan Huys) Twan Huys liet zich voor karretje van Holleeder spannen Een vraaggesprek, waarin Holleeder voor hem moeilijke vragen uit de weg zou gaan of niet wilde beantwoorden, zal wat mij betreft nooit tot uitzending of publicatie leiden. Helaas gebeurde dit gisteren wel bij College Tour. Jammer dat ik er ruzie om moest maken met Twan Huys, feit blijft dat hij zich voor het karretje van Willem Holleeder heeft laten spannen.   Joop.nl: Ongeloofwaardig, onoprecht, schaamteloos Ik ben niet tegen dit optreden geweest, wel vond ik het zonde van de zendtijd. Dit was noch Twan Huys, noch de studenten aan te rekenen.  Ik zag vooral een jolige, een arrogante, een ongeloofwaardige, een onoprechte en schaamteloze Holleeder. Weet je wat Freud hier misschien van zou zeggen?   FOK.nl Imiteert jeugd Holleeder of Lady Gaga? De politie was bang dat het interview ervoor zou zorgen dat jongeren hem gaan verheerlijken. Ik denk toch echt dat Lady Gaga eerder daarvoor in aanmerking komt dan Holleeder. Dit is het hele interview met Holleeder: Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. peterpoot

  De NTR en Twan Huys zijn akkoord gegaan dat de studenten van de advocaat van Holleeder (Stijn Franken, ook advocaat van de liegende rechter Westenberg) vragen mochten stellen!
  Waarom? En waarom behandelden NTR en Twan een topcrimineel met fluwelen handen?

 2. blauwediender_2013

  Opvallend (zelfs irritant) was het gedraa op de stoel door Holleeder. Maar dat gaf wel iets bloot van hem zelf, nl zijn onzekerheid, voorzichtigheid, op de hoede als een kat die van links naar rechts beweegt. Zijn non-verbale gedrag (vooral zijn gezichtsuitdrukkingen) sprake boekdelen. De ene leugen na de andere kwam uit zijn mond. Wat anderen vertelden over gewetenloos, schaamteloos e.d. kan ik alleen maar beamen.

  Voor mij persoonlijk was het een interessante uitzending, vooral om het non-verbale gedrag serieus en vooral bewust te volgen. Typisch was ook zijn uitval naar de student die hem zo kritisch bevroeg over zijn kwetsbaarheid. Dat wij er zo massaal naar hebben gekeken, zegt uiteraard ook iets over onszelf. Wij stemmen af op datgene wat ons boeit. Het zou wellicht ook interessant zijn om jezelf af te vragen wat de diepere (onbewuste) drijfveren waren om ernaar te kijken. Holleeder vindt zoiets zeker interessant, gelet op zijn liefde voor de psychologie. Dat hij zichzelf zo vaak bij de neus pakte zou Freud wellicht hebben kunnen verklaren.

 3. Bert Hilhorst

  Het grote broertje van Johan Cruyff , ook toevallig een Jordanees.

Reacties niet toegestaan