Toppsycholoog over Greta: “Dit kan rampzalige gevolgen hebben”

De bekende Australische psycholoog dr. Michael Carr-Gregg maakt zich zorgen over de psychische gezondheid van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg. Door haar autistische stoornis vreest hij "dat ze gaat opbranden.”

De psycholoog heeft veertien boeken op zijn naam staan en is beroemd in Australië. “Ik ben bang dat Greta hetzelfde wordt als zo’n kindsterretje," zegt hij. "Dat ze op een gegeven moment gewoon opbrandt, iets wat rampzalige psychologische gevolgen kan hebben.”

Hij wijst ook op de psychologische rapporten over Thunberg, waarin staat dat ze onder meer Asperger heeft. “Ik vind het verontrustend dat we dit kind gebruiken. Ze zou een behandeling moeten krijgen omdat ze een eetstoornis en Asperger heeft en omdat ze tegen depressie heeft gevochten. Als dit mijn kind zou zijn, zou ik er niet zeker van zijn om haar zo op het wereldtoneel te plaatsen.”

Hij heeft wel veel sympathie voor de acties van Thunberg. “Ik ben het er mee eens dat we meer moeten doen om de planeet te redden. Mijn kritiek is dan ook niet zozeer op haar gericht, maar meer op haar ouders en de klimaatactivisten die haar schaamteloos gebruiken.”

Bron(nen):   AD