Weg zomer: het gaat stormen en het wordt koud

Het leek de afgelopen dagen zomer. Maar het is voorlopig al weer voorbij. . Na een paar redelijke dagen, begint de week opnieuw met stormachtige wind en fikse buien. „Wie aan de kust op de camping staat, doet er dan ook verstandig aan de tent goed vast te zetten” volgens de meteorologen van Weeronline. Maandag wordt het slechtst. Dan kan het in het noorden van het land tot windstoten van 90 kilometer per uur komen. 

„Terwijl het zondag op veel plaatsen heel aangenaam zomerweer is met temperaturen van 21 tot lokaal 27 graden, keldert het kwik maandag naar op sommige plaatsen slechts 17 graden. De stevige wind maakt het voor het gevoel nog een paar graden kouder”, zegt meteoroloog Yannick Damen.

En dan gaat het dus ook nog eens stevig waaien. In de namiddag en avond staat de wind het hardst te blazen. „Wie in de provincies Noord-Holland, Friesland of Groningen de weg op gaat, raden we aan goed op te letten. Met name op de Afsluitdijk, maar ook op andere dijken in de kustgebieden kunnen windvlagen tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden”, aldus het weerbureau.


Bron(nen):   Weeronline