9 tips om minder drinkwater te gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop je minder drinkwater kunt gebruiken:

  1. Repareer lekkende kranen en leidingen: Een lekkende kraan of leiding kan per dag veel water verspillen, dus zorg ervoor dat ze snel worden gerepareerd.
  2. Gebruik een low-flow douche kop: Door een low-flow douche kop te gebruiken, kan je tot wel 50% water besparen tijdens het douchen.
  3. Gebruik een emmer om water te besparen tijdens het douchen: Plaats een emmer in de douche om het water op te vangen dat anders zou weglopen terwijl je opwarmt, dit water kan je vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld de planten water te geven.
  4. Korter douchen: Door korter te douchen kan je ook veel water besparen.
  5. Gebruik een compost toilet: Een compost toilet gebruikt geen water om te spoelen en kan daarom veel water besparen.
  6. Gebruik een vaatwasser: Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar een vaatwasser gebruikt over het algemeen minder water dan handmatig afwassen.
  7. Hergebruik water: Gebruik het water dat je hebt gebruikt om groenten te wassen of om je handen te wassen om de planten water te geven.
  8. Verzamel regenwater: Regenwater kan worden opgevangen en gebruikt om de planten water te geven of om de auto te wassen.
  9. Verminder het watergebruik in de tuin: Gebruik bijvoorbeeld een regenmeter om te bepalen of de planten daadwerkelijk water nodig hebben en vermijd het besproeien van de tuin tijdens de heetste uren van de dag.

Door deze tips toe te passen kan je aanzienlijk water besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamer gebruik van de beschikbare drinkwaterbronnen