Mooi: verlegen Orang-Oetan geeft een bloemetje aan verzorgers

Orang-Oetan Pinkgy zat 13 jaar gevangen en kreeg alleen maar junkfood en frisdrank. Ze werd gered door het 'International Animal Rescue Orangutan Rehabilitation Centre' in Ketapang, West Kalimantan op Borneo. Na haar bevrijding had ze een tandoperatie nodig om alle beschadigde tanden te herstellen en ze zit nu op een streng dieet. De organisatie hoopt Pinkgy samen met 82 lotgenoten ooit weer vrij te kunnen laten in het wild. Pinkgy is haar verzorgers dankbaar voor haar redding en geeft ze met een verlegen glimlach een boeketje.

Bron(nen):   The Telegraph      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Pinkgy is haar verzorgers dankbaar voor haar redding en geeft ze met een verlegen glimlach een boeketje.”
  verlegen glimlach? Desiree heeft deze soort bestudeerd en kent hun gelaatsuitdrukkingen en bijpassende emoties?

 2. marianne martens

  de oerang- oetan Pinkey is gered. Goed van deze reddingsbrigade dat ze in vrolijkheid verder leeft. Ze lacht wel of kijkt guitig, ze maakt een grimas, ze doet iets met haar gezichtsuitdrukking

  • Windows 8

   “they explained that when we were around the chimpanzees we needed to cover our top teeth.

   This sounded so strange to me at the time. We tried a “chimpanzee smile” by covering our top teeth and showing our bottom teeth. It felt pretty silly to do, but they explained that a human smile is seen as a threatening expression to chimpanzees. When they are afraid or when they are trying to be intimidating, they will show all their top teeth and do what we call a “fear grimace.”

   http://www.chimpsanctuarynw.org/blog/2013/09/chimpanzee-smiles/

   http://www.conservenature.org/learn_about_wildlife/chimpanzees/chimp_communication.htm

   (in antwoord op marianne martens)
   • Guest

    “When they are afraid or when they are trying to be intimidating, they will show all their top teeth and do what we call a “fear grimace.”

    Winddoos 8 doet zo een beetje hetzelfde,

    Door de diepe angst en onzekerheid in zijn gepijnigde inborst toont hij de buitenwereld uit angst zijn intellectuele veren welke slechts op zijn rug geschilderd zijn, en eenmaal uitgedaagd door mensen met echte intellectuele veren blijkt vervolgens dat hij niet kan vliegen, deze strijd probeert hij dan maar te winnen door die mensen die wel intellectueel kunnen vliegen op de grond te houden met oneerlijke methodes.
    Hij speelt op de man, trekt onlogische conclusies uit wat men hem antwoord of antwoord op hetgeen niet gezegd is, corrigeert standaard iedereen, speelt voor taalnazi en probeert mensen te vermoeien met ladingen vragen waarvan hij het antwoord niet zoekt.
    Tevens kan hij niet bevatten dat er mensen zijn die gewoon intelligenter dan hemzelf zijn en stelt hij zich bij confrontatie hiermee meteen vijandig op.

    Ja, echt het gedrag van een primaat.

    (in antwoord op Windows 8)

Reacties niet toegestaan