170 miljoen hectare bos verdwijnt binnen 15 jaar

Een bos zo groot als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal samen is voor 2030 verdwenen, stelt het Wereldnatuurfonds (WWF) in een nieuw rapport. 80 procent van de ontbossing gebeurt in elf gebieden, waarvan er tien in de tropen liggen. De belangrijkste oorzaak is de uitbreidende landbouw, waaronder commerciële veeteelt, soja- en palmolieproductie, en in bepaalde regio's ook de kleinschalige landbouw. Om verdere ontbossing te voorkomen zijn maatregelen nodig. "Het is mogelijk om de komende jaren tegemoet te komen aan de globale vraag naar voedsel, energie en grondstoffen, zonder hiervoor waardevolle bossen te kappen," schrijft het WWF. Recente studies tonen aan dat Europa een van de grootste importeurs is van producten die leiden tot ontbossing. De Europese consumptie van landbouw -en veeteeltproducten veroorzaakte tussen 1990 en 2008 het verlies van minstens 9 miljoen hectare tropisch bos, een gebied zo groot als Portugal. De EU heeft eerder de VN-Bossenverklaring ondertekend, maar tot nu toe geen concrete maatregelen genomen om ontbossing tegen te gaan.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Zo’n ontbossing heet toch een Brazilian wax?

  2. Zmirlap

    Dit is 1 groot complot van de linkse maffia. Natuurlijk wordt er geen bos gepakt, natuurlijk sterven er geen diersoorten uit en natuurlijk heeftt het kappen van een dergelijk stuk bos geen enkel gevolg uit de lange termijn. Wat een onzin artikel. Die linkse untermenschen moeten allemaal hun mond houden. Slecht zijn ze! Top op het bot!

  3. Grietver

    Europa gebruikt gewassen voor duurzame energie. Geen wonder dat we veel importeren en op die manier bijdragen aan ontbossing. Die duurzame energie wordt gepromoot door… diezelfde WWF.

Reacties niet toegestaan