Zo zou de wereld eruit zien zonder mensen

Als er nooit mensen zouden zijn geweest, had de natuur vrij spel gehad. Overal leefden dan wilde dieren, die nu nog alleen in Afrika voorkomen. Dat concluderen Deense onderzoekers. In grote delen van Europa en Noord-Amerika zouden beren, olifanten en neushoorns wonen: gebieden waar de mens zoveel heeft gejaagd dat de dieren uitstierven. Hoofdonderzoeker Søren Faurby verklaart: ''De reden dat de meeste safari's in Afrika plaatsvinden, is niet omdat er op het continent van nature meer wilde dieren zijn. Het komt alleen maar, omdat het een van de weinige plaatsen is waar menselijke activiteit nog niet de meeste grote dieren heeft weggevaagd.'' De huidige verspreiding van grote zoogdieren: animal map De spreiding van grote zoogdieren als mensen niet hadden bestaan: animal map

Bron(nen):   The Independent      

24 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Maar goed dat er mensen zijn, dan!

  • Blorg

   Nog even geduld. De Islam zorgt daar wel voor
   http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150823_01830998

   (in antwoord op Burgermans)
   • Calhoun84

    Een artikel over olifanten en beren maar toch moet de islam er weer bijgesleept worden…………….. Hoezo obsessief?

    (in antwoord op Blorg)
    • Blorg

     Reageer ik op het artikel misschien ?

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Als het artikel zou gaan over de islam, IS of de antieke Semitische cultuur dan had ik dat ook gedacht maar dit artikel gaat over olifanten in Europa 🙂

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      Het kwaad moet overal bestreden worden. Alleen zo verwijder je de kanker effectief

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat zeg ik, obsessief. Vechten tegen kanker is overigens wel wat zwaarder dan vechten tegen de islam. In de dagelijkse praktijk hebben we van die laatste vrij weinig last.

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      Zeg dat maar tegen de slachtoffers, of eerder de familieleden van hen die vermoord zijn door pedofeetaanhangers

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat is net zo’n flauwe opmerking als dat ik alle vluchtelingen in mijn huis moet opnemen omdat ik vind dat we nog ruimte over hebben in Nederland 😉 Vechten tegen kanker is aanzienlijk zwaarder in Nederland dan vechten tegen de islam. Berichten posten over de islam bij artikelen die niet over de islam gaan is natuurlijk heel erg zwaar maar vergeleken met een chemokuur valt het weer redelijk mee….. Jouw vergelijking met kanker is eigenlijk zeer triest.

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      Ik weet dat jij werkt bij de soepsidie/zielige industrie en dus afhankelijk bent van de import van kanslozen

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Dat heb je dan mooi mis :D. Wat ik doe voor de kost heb ik in een ver verleden wel gedeeld op WIK maar blijkbaar heb je dat niet helemaal helder. Wel doe ik het een en ander op vrijwillige basis maar daar ben ik niet afhankelijk van.

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      Je bent religieus dus ik zou maar héél stilletjes zijn wat “helder zijn ” betreft.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Pfff… Wat een bak met zwaktes komen er bij jou uit zeg. Islam met kanker vergelijken, denken dat je weet wat ik voor de kost doe, mijn religiositeit gebruiken om afbreuk te doen aan mijn geloofwaardigheid, een artikel over olifantjes gebruiken om de islam belachelijk te maken,flauwe opmerkingen als “zeg dat maar tegen…..”

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      “en artikel over olifantjes gebruiken om de islam belachelijk te maken”
      Dat doen ze elke dag keer op keer met waanzinnige beestachtige daden. Arme olifantjes.
      Islam IS een kanker, de feiten ontkennen veranderen ze niet. Ook weer zo’n typische denkpiste van een relioot.
      Doe dat eens met een aankomende auto?

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Blorg

      Wat er eergisteren in de sneltrein Amsterdam-Parijs gebeurde, heeft niets met “islamisme” te maken. Het is de naakte islam, wiens tronie we weer eens gezien hebben. Feit is: We bevinden ons inmiddels in fase drie van de islamitische Jihad. Met deze fase begint de bloedige, de genadeloze veroveringsveldtocht van de moslims tegen de “ongelovigen”, in wier landen zij – eerst vreedzaam (fase 1 bij tot 5% moslimaandeel), dan met steeds meer politieke eisen (fase 2 bij ongeveer 15% moslimaandeel) – binnendringen, terwijl ze constant hun frase van de zogenaamd vredelievende islam herhalen. Totdat ze zich sterk genoeg voelen om de gewapende strijd tegen de niet-islamitische meerderheidssamenleving op te nemen.

      Zo was het in Libanon, zo was het in Kosovo, in Nigeria, in Soedan, in Egypte – en in talrijke andere van de 57 landen die de islam in zijn 1400-jarige bestaan inlijfde bij zijn heerschappijgebied. Journalisten en politici die nu nog onderscheid maken tussen islam en “islamisme” liegen tegen hun volkeren en dienen wegens hoogverraad voor een militaire rechtbank gezet te worden. Ze hadden sinds 9/11 genoeg tijd om het ware karakter van de islam te bestuderen. Deze religie is een gesel van de mensheid. Ze heeft overal daar waar ze heerst ongelijkheid tussen man en vrouw gevestigd, alle andere religies of uitgeroeid of onderdrukt (dhimmi-status) en iedere vrijheid van denken (wetenschap, cultuur), zoals die van de keuze van alternatieve levenswijzen die geen verband houden met de islam, tot doodzonde verklaard.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Dead Silence

      Tot 5% islam in een samenleving –> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
      5% tot 10% islam –> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.
      10% tot 25% islam –> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.
      25% en meer islam –> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
      50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.

      (in antwoord op Blorg)
     • Jaap Aap

      Te beginnen bij Wilders?

      (in antwoord op Blorg)
     • Blorg

      Heeft die al vele oude dametjes beroofd misschien ?

      (in antwoord op Jaap Aap)
 2. jantje

  Ja, wij zijn slecht.

 3. Daniel

  Als er een wereld zonder dieren zou zijn waren we allemaal vegetariër,
  en hoefde je niet naar die shitreclame van ‘Lekker Dier’ te luisteren.

Reacties niet toegestaan