6,5 meter lange python wurgt en slokt volwassen vrouw op in Indonesië

Klimaat, natuur en milieu
woensdag, 26 oktober 2022 om 10:59
anp 5546858
Op Sumatra is het lichaam van de 54-jarige vermiste vrouw Jahrah aangetroffen in de maag van een enorme python. De wurgslang heeft de vrouw waarschijnlijk eerst gebeten en zich daarna om haar lijf gewonden.
Jahra kwam niet terug van haar werk op een rubberplantage. Haar man trof alleen haar jas, sandalen, hoofddoek en haar mes aan. Een dag later ging hij samen met anderen zoeken en stuitten ze op een gigantisch opgezwollen 6,5 meter lange python, zegt een lokale politiechef tegen CNN.
Op videobeelden is te zien hoe de groep de immense wurgslang te lijf gaat. Ze slaan de kop in en snijden het beest voorzichtig open. Uiteindelijk komt het lichaam van de onfortuinlijke vrouw tevoorschijn.
Pythons slokken niet vaak mensen op, maar het is vaker voorgekomen in Indonesië. Zo vonden dorpelingen vijf jaar geleden hun vriend Akbar Salubiro terug in een zeven meter lange wurgslang op Sulawesi. In 2018 bleek op het eiland Muna, niet ver daarvandaan, de 54-jarige Wa Tiba te zijn gedood en opgeslokt door een acht meter lange python.