Stropers overvallen neushoornopvang en doden dieren op gruwelijke wijze

Stropers hebben in Zuid-Afrika op gruwelijke wijze huisgehouden in een neushoornopvang. De acht bruten mishandelden het personeel en doodden twee kleine neushoorns.

De medewerkers van de opvang waren net de zuigflesjes aan het prepareren toen de stropers binnenvielen. Ze gijzelden een beveiliger en sloegen de overige werknemers waarna ze werden vastgebonden. Een van de vrouwen is aangerand.

Daarna waren de dieren aan de beurt. Twee jonge neushoorntjes van nauwelijks anderhalf jaar oud werden op een afschuwelijke manier vermoord. De overvallers hakten met een machete de hoorns van de dieren af. De kleine Gugu stierf direct, Impi overleed enkele uren later aan zijn verwondingen.

De twee dieren zouden volgende week worden overgeplaatst naar een ander centrum. Dat moeten de stropers hebben geweten. Daarom gaat de directeur van de opvang er vanuit dat de daders hulp hebben gekregen van binnenuit.

Stropers gaan in Afrika steeds gewelddadiger te werk om de hoorns van neushoorns te bemachtigen. Ze zijn veel geld waard en sommigen kennen er magische krachten aan toe. Het afgelopen jaar zijn meer dan zevenhonderd neushoorns gedood vanwege hun hoorn.

Bron(nen):   HLN