Walvis slokt duiker op en spuugt hem weer uit: “Alles werd ineens zwart”

Een duiker kreeg de schrik van zijn leven toen hij plots werd opgeslokt door een walvis. Als bij wonder spuugde het dier hem weer uit waardoor hij het nog kan na vertellen.

Rainer Schimpf was bij Port Elizabeth voor de kust van Zuid-Afrika aan het snorkelen met enkele collega’s. Toen de 51-jarige professionele duiker foto’s aan het maken was van een school vissen werd hij ineens gegrepen door een walvis. “Alles werd zwart voor mijn ogen. Er was geen tijd voor angst of enige emotie”, vertelt Schimpf aan Britse krant The Telegraph.

“Ik had meteen door wat er gebeurde. Ik wist dat het een walvis was die me had meegenomen en ik hield instinctief mijn adem in, in de veronderstelling dat hij weer naar beneden zou duiken en mij ergens in de diepten van de oceaan zou uitspuwen.”

Maar de duiker had geluk. Al na enkele seconden kon hij ontsnappen. “Hij opende zijn mond, waardoor ik mezelf kon bevrijden. Ik besef hoeveel geluk ik heb gehad. In enkele seconden tijd kan je leven voorbij zijn. De walvis heeft me niet aangevallen. Ik was gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”, besluit de duiker. “Ik ben ervan overtuigd dat het minstens even beangstigend was voor de walvis.”