Wetenschappers hebben een ruim 5 meter lange python gevangen

Wetenschappers hebben in de Everglades in Florida een python gevangen van ruim 5 meter lang. Het dier woog meer dan 63 kilo en droeg 73 eitjes.

De Birmese python is een van de grootste slangen ter wereld, maar zelfs voor python-standaarden was deze kolossaal. Het gevangen vrouwtje is de grootste die ooit uit de gigantische Big Cypress National Preserve is gehaald.

De meeste pythons zijn twee tot drie meter lang. De grootste die ooit is gevonden was 5,5 meter en woog meer dan 45 kilo. Het laatste gevonden exemplaar is dus bijna net zo groot. Volgens de parkwachters is het de nieuwe tracking-technologie die het mogelijk maakte om het reusachtige dier te vinden. “Door mannelijke pythons uit te rusten met radiotransmitters kunnen de broedende vrouwtjes worden opgespoord,” klinkt het op Facebook. “Het team verwijdert niet alleen de gevaarlijkste slangen, maar verzamelt ook data voor onderzoek.”

De Birmese python komt oorspronkelijk uit zuid-oost Azië, maar is de afgelopen decennia een plaag geworden in Florida. Het tropische klimaat en de dichte begroeiing maken de Everglades perfect voor de slangen. Volgens schattingen leven er nu zo’n 100.000 pythons in de moerassen buiten Miami. Ze vormen een grote bedreiging voor de andere dieren. Om hun populatie onder controle te houden organiseert de staat Florida zelfs jachtwedstrijden waarbij jagers zoveel mogelijk slangen uit het gebied moeten vangen.

Bron(nen):   CNN