Buidelrat 'gijzelt' vrouw in haar huis in Nieuw-Zeeland

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 15 november 2021 om 12:02
anp 376454173
Een buidelrat heeft in Nieuw-Zeeland een vrouw 'gegijzeld' in haar eigen huis. Het dier is vrijgelaten zonder straf, grapt de Nieuw-Zeelandse politie.
Agenten kregen zondagavond laat een telefoontje van een doodsbange vrouw die zei dat 'een buidelrat haar gegijzeld hield' in haar huis in Dunedin. "Als ze probeerde haar huis uit te gaan om naar de auto te lopen viel de opossum haar aan en vluchtte ze weer naar binnen," zei politiesergeant Craig Dinnissen tegen The Guardian.
Toen de politie arriveerde bij de voordeur van het huis, schoot een jonge buidelrat uit het donker tevoorschijn en klom in het been van een agent. Dinnissen denkt dat het een ontsnapt huisdier is of dat het dier recent is gescheiden van zijn moeder.
De politie heeft 'de verdachte aangehouden' maar later zonder straf weer vrijgelaten in het wild. Volgens dierenarts Rachael Stratton was het dier eerder angstig dan agressief. "Normaal rennen wilde dieren weg, behalve als ze nog jong zijn. Dan moeten ze nog leren hoe om te gaan met bedreigingen."
Maar hoewel de mensen in Dunedin weer rustig kunnen slapen, hebben de vogels, insecten en zelfs bomen in het land nog altijd veel last van de dieren. Opossums, zoals ze officieel heten, eten het voedsel van vogels op en vernietigen bomen. Alleen katten zijn natuurlijke vijanden van de dieren. Daardoor kon de populatie exploderen. Naar schatting zijn er 47 miljoen buidelratten in Nieuw-Zeeland.
Bron(nen): The Guardian