De mug heeft de helft van de mensheid gedood

Klimaat, natuur en milieu
maandag, 05 augustus 2019 om 7:25
11209068 m
Het is al meer dan 100 miljoen jaar een van de meest vervelende geluiden op aarde - het gezoem van een mug.
Ze - de vrouwtjes steken - landt zachtjes op je enkel en steekt je met twee gekartelde onderkaak-snijmessen en zaagt in je huid , terwijl twee andere oprolmechanismen een doorgang openen voor een soort slurfje. Met dit rietje zuigt ze je bloed op, terwijl een naald speeksel pompt in de wond dat een antistollingsmiddel bevat dat voorkomt dat bloed stolt. 
De vrouwelijke mug heeft jouw bloed nodig om haar eieren te laten groeien. Voel je alsjeblieft niet uitgekozen. Ze bijt iedereen.  Als afscheidscadeau laat ze een jeukende bult (een allergische reactie op haar speeksel) achter en mogelijk iets veel ergers: infectie met een van verschillende dodelijke ziekten, waaronder malaria, Zika, West-Nijl-ziekte, knokkelkoorts en gele koorts.
Muggen zijn ons toproofdier, de dodelijkste jager van mensen op de planeet. We maken ons druk over van alles. Maar ons grootste probleem is de mug. Een zwerm leger van 100 biljoen of meer muggen patrouilleert bijna overal, waarbij jaarlijks ongeveer 700.000 mensen worden gedood. Onderzoekers suggereren dat muggen bijna de helft van de 108 miljard mensen hebben gedood die ooit in ons 200.000-jarig bestaan ​​of meerhebben geleefd .