Vrouw verstopt twee jaar lang baby zonder dat man en kinderen iets merken

Ongespecificeerd
door Admindinsdag, 13 november 2018 om 10:47
welingelichtekringen header 1
Het is een bizar verhaal: een vrouw is er in geslaagd om haar baby twee jaar lang verborgen te houden voor haar man en drie kinderen tussen 6 en 12 jaar. Vandaag begint in Frankrijk de rechtszaak tegen Rosa Cruz, de moeder van de 'kofferbakbaby'. De baby werd in 2013 ontdekt door een automonteur. Hij moest de auto van de vrouw repareren en vond het kind in de kofferbak. “Ze was wit als gips en had rollende ogen”, zei hij. Séréna was toen twee jaar, maar kon niet eens zelfstandig haar hoofdje rechthouden. Ze was omringd door uitwerpselen. De Portugese moeder Rosa Cruz en haar man werden direct opgepakt. Vooral de houding van de vrouw was opvallend. “Ze was niet in paniek, zelfs eerder ontspannen. Alsof de ontdekking van de baby voor haar een bevrijding was”, klonk het. De man zei direct dat hij niets wist van het bestaan van de baby. Hoe het kon dat hij zelfs de bevalling niet had meegekregen, weet zijn vrouw uit te leggen. “Iedereen in huis sliep nog. Ik bracht mijn dochtertje ter wereld en knipte de navelstreng door. Ik nam ze even in mijn armen, maar daarna verstopte ik ze. Even later maakte ik mijn kinderen klaar om naar school te gaan. Ik deed alsof er niets gebeurd was. Voor mij was het een kind dat niet geboren had moeten worden.”
“De eerste dag heb ik tegen niemand iets verteld”, vervolgt ze. “De tweede dag ook niet, en de derde ook niet... Ik raakte zo verstrikt in mijn eigen web van leugens en ik kon er met niemand over praten.”
Het kind kreeg wel te eten en lag lang niet altijd in een kofferbak. “Ik verstopte haar in huis, in een kamer waar niemand kwam omdat de ruimte nog niet afgewerkt was. Iedereen die de kamer zou zijn binnengegaan, zou het kind ontdekt hebben. Alleen als ik het huis uitging, legde ik haar in de koffer.”
Het meisje is nu zeven en zwaar autistisch. Haar moeder riskeert twintig jaar cel.
Bron(nen): HLN