Almeerse bushokjes voorzien van prijskaartje

Laatst stond ik bij een bushalte in Almere te wachten en viel het me op dat het bankje voorzien was van een groot geplastificeerd oranje prijskaartje: € 523. Het hek ernaast bleek € 700 te kosten en de prullenbak € 370. Dat het een anti-vandalismecampagne was, lag voor de hand: 'kijk eens wat het kost als wat je kapot maakt'. Negen Almeerse jongeren hebben het initiatief genomen voor de campagne: ’Voor Almere, tegen Vandalisme’. Burgemeester Annemarie Jorritsma ondersteunt de actie en kickboxer Remy Bonjaski is het rolmodel voor de campagne. Over de effectiviteit ervan is ons niets bekend. Misschien wil je als vandaal wel liever iets van € 700 slopen dan van € 350.

Bron(nen):   Almere Vandaag      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Peter Smokers

    Das interessant

  2. Genuine_Defector

    Goedbedoeld en mooi initiatief. Kudo’s voor de jeugd die dit initieert. Maar het is toch vooral kweken voor eigen parochie. Tuig dat bushokken opblaast lacht om dit soort acties. Anders gezegd, ze vegen hun reet af met die prijskaartjes. Of ze steken die kaartjes in de fik natuurlijk.

  3. Gerardus Molema

    Wat ik vele malen schokkender vindt is dat zo’n prullebak maar liefst 370 euro moet kosten. En een stuk hekwerk…. 700 euro? Daar heeft de leverancier van deze spullen een leuke boterham aan als ik dit zo lees. Misschien is er iets voor te zeggen meer van dit soort prijzen publiek te maken. Over verspilling van overheidsgeld gesproken.

Reacties niet toegestaan