Waarom landen met vrouwen aan het roer minder hard geraakt zijn

Er zijn opmerkelijk veel voorbeelden van de combinatie van twee dingen: het land wordt geleid door een vrouw en de epidemie is veel minder schadelijk dan in vergelijkbare buurlanden. Voorbeelden: Nieuw-Zeeland, Duitsland, Taiwan, Finland (op de foto het kernkabinet van Finland).

Volgens deskundigen in de New York Times komt het waarschijnlijk omdat er in landen met vrouwen aan het roer minder tunneldenken is. Het British Medical Journal:  "De enige manier om 'tunneldenken' en blinde vlekken te vermijden, is ervoor te zorgen dat vertegenwoordigers met verschillende achtergronden en expertise aan tafel zitten als er grote beslissingen worden genomen." 

In landen waar vrouwen aan tafel zitten heerst blijkbaar niet de cultuur dat een beperkt kringetje mannen met elkaar de lakens uitdeelt. Er kunnen verschillende invalshoeken op tafel komen en daardoor wordt een besluit evenwichtiger. Van Merkel is bekend dat ze altijd ook op zoek is naar adviezen die haar tegenspreken.

De Times: "Daarentegen lijken de door mannen geleide regeringen van Zweden en Groot-Brittannië - die beide een hoog dodental hebben - voornamelijk te hebben vertrouwd op epidemiologische modellen van hun eigen adviseurs, met weinig plaats voor afwijkende meningen van externe experts.

Zoek de vrouw....

Bron(nen):   New York Times