"Wilders toont onmacht Europa"

Geert Wilders is deze week in Washington, en daar laat hij zien dat de Europeanen niet langer meetellen. Zelfs de Britten, zo schrijft Wesley Pruden in de conservatieve krant The Washington Times, hebben hun traditie van vrije meningsuiting aan de wilgen gehangen.
The Washington Times is een van de weinige kranten die een commentaar wijdt aan het bezoek van Wilders aan de Verenigde Staten. Pruden spreekt schande van de Britse regering, die Wilders eerder deze maand de toegang tot het land ontzegde. "Wilders had niet dezelfde behandeling verwacht als hij krijgt in zijn eigen land, waar kritici van de islam het risico lopen in elkaar geslagen te worden of vermoord, waar zwakheid wordt geprezen en waar hij in staat van beschuldiging wordt gesteld omdat hij Mohammed heeft beledigd."
Wilders kan soms de verleiding niet weerstaan om over de top te gaan, bijvoorbeeld toen hij de koran vergeleek met Mijn Kamp van Hitler. Maar dat is niet de kwestie. Wanneer het geven van een vrijmoedige mening gelijk staat aan zelfmoord, zullen alleen nog de herrieschoppers bereid zijn om tirannen de wacht aan te zeggen.
Op internet zijn nog meer uitgesproken steunverklaringen te vinden voor Wilders. Zie Europenews en pajamasmedia.com, waar Wilders door Phyllis Chesler wordt vergeleken met Churchill.

Bron(nen):   The Washington Times  Europenews  pajamasmedia.com