Koop een Range Rover

Range Rover is gewoon de beste denkbare auto, aldus Jeremy Clarkson vandaag in de Sunday Times. De beroemde presentator van het programma Top Gear zegt dat hij heeft ontdekt dat het leven eigenlijk heel eenvoudig is. Door goed te letten op wat je onmiddellijk wordt ingegeven. 
Televisie? Sony. 
Muziek? Rolling Stones. 
Pin-Up? Carla Bruni. 
Telefoon? Iphone. 
Godsdienst? Boeddhisme 
Sport? Voetbal. 
Sinds een jaar of dertig test Clarkson nu auto’s en hij heeft naar eigen zeggen in meer dan duizend verschillende wagens gereden. Op de tv kunt u zien hoe hij daarbij te werk gaat; een beetje schreeuwerig en met iets teveel bravoure, maar wel degelijk terzake kundig en gelukkig niet behept met allerlei groene waanideeën. Clarkson is domweg een autoliefhebber, wat minister Cramer daar ook op zou willen afdingen. 
En, beweert hij nu, als ik mezelf heel direct vraag wat de best denkbare auto is, zeg ik: Range Rover. Waarom zou ik een Rolls-Royce willen om me exclusief en behaaglijk te voelen? Een Range Rover geeft hetzelfde gevoel, maar voor een kwart van de prijs. En laatst nog, in de sneeuwstormen van februari, anderen kwamen vast te zitten, maar Clarkson niet. 
Bovendien, zo beweert hij stellig, het berijden van deze benzineslurper is goed voor het milieu. Hoe dan? Dat u moet u zelf maar in de Sunday Times lezen, want het laat zich moeilijk navertellen.

Bron(nen):   The Sunday Times