Cruijff biedt excuses aan

De animositeit tussen Johan Cruijff en Louis van Gaal mag bekend worden verondersteld. Maar nu Van Gaal dit weekend landskampioen wordt met zijn club AZ, vindt Cruijff het tijd de strijdbijl te begraven. In het diepste geheim schreef hij van Gaal een excuusbrief waar de Volkskrant vandaag beslag op wist te leggen.
De brief luidt als volgt.

Beste Louis,
Jij was zelf altijd een vrij zwakke speler wie zijn zwakke kanten niet kon maskeren met sterke kanten wie je te weinig had. Bij anderen wie ik niet met name zal noemen was dit andersom en waren door de bomen in het bos de zwakke kanten niet te zien, wie er ook niet waren.
Spreken ken zilver zijn en de ochtendstond heb goud in de mond. De mond wie bij jou soms wel een beetje groot is. Wie zijn plaats niet weet moet op de blaren zitten.
Maar wie wint ken niet verliezen en nu is AZ dus bijna kampoen. Je ken wel kampioen worden, maar je ken ook degraderen. Wat ik al zei: je moet eerst luisteren, dan ken je leren en elk vogeltje zingt zoals ie op de back staat. 
Wie de dingen niet ken voordoen die heb een aap te logeren. Jij heb minder moeite met je te vergissen dan ik, maar je ken de ketel niet verwijten dat hij een pot ziet. 
Maar elk nadeel heb zijn voordeel en als de coach het niet ken uitleggen gaan de spelers zelf het buskruit uitvinden. Wie een gat laat vallen voor een ander loopt er zelf in.
Louis, ik heb jou kritisch benaderd, maar je ken nu wel zien dat het geen parels waren voor de honden wie geen brood lusten.
Wie de bal kaatst heeft de klok horen luiden en een Veluwe maakt nog een zomer. De Champions League is een ander koekje van eigen deeg, Louis.
Maar een man een man en woord voor woord, je ken wel iets. Wat AZ nu nodig heb is visie en ervaring. Heb het AZ-stadion een slagboom wie omhoog ken? Waar de waard is zijn ook gasten wie hem vertrouwen. 
Je ken natuurlijk wel sorry zeggen maar je moet een man en een paard noemen. Dus Louis, sorry.
Je Johan 

Bron: de Volkskrant
[dit artikel staat niet online]