“Zwangere vrouwen in het openbaar zijn immoreel en bovendien zijn ze lelijk”

In welk deel van de wereld zou en filosoof dat onweersproken op primetime op de grootste televisiezender hebben gezegd. Goed geraden. "Het feit dat zwangere vrouwen zich in het openbaar laten zien is niet alleen immoreel, maar ze zien er ook lelijk uit," zei Turkse islamitische filosoof Ömer Tugrul Inançer gisteren op de televisiezender TNT, schrijft De Morgen. TNT is de zender die ook veel Turken in Nederland van informatie voorziet. De uitspraken van Inançer, die advocaat is maar ook bekendstaat als aanhanger van het islamitisch mysticisme, zorgen voor een storm van reacties op de sociale netwerksites. "Na zeven tot acht maanden zouden zwangere vrouwen als ze een frisse neus willen halen, met hun echtgenoten in de wagen naar buiten moeten gaan, maar ze doen dat bij voorkeur 's avonds", voegde de filosoof nog toe. Op de sociale media ontstond een storm van protest tegen de opvattingen van de filosoof. Het Directoraat voor Religieuze Zaken heeft vandaag geprobeerd de gemoederen te bedaren door te verklaren dat "de isolatie van vrouwen geen deel uitmaakt van de islam".

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_cDEBEY6Kl8

  “Isolatie van vrouwen maakt geen deel uit van de Islam”, gelukkig, ik maakte me al zorgen.

 2. RC

  Hoezo, goed geraden?! Dat maken we zelf wel uit, weer n beetje tendentieus. Italië had ook nog wel gekund.

 3. Diederdick

  Waarom verbaast me dat nou niet?

 4. catchit64

  ‘s lands eer, ‘s lands (on)wijs

 5. Ko

  En islamistische filosofen zijn knettergek en zouden niet in het openbaar mogen spreken. Ze zien er bovendien niet uit. Zo goed ?

 6. Karel Kritisch

  De man is een grap..

 7. erik smit

  Wat een insinuerende eerste zin. Waarom toch?

 8. Gea Caro

  Ik vind mannen die zelf zo lelijk zijn als hij, en dan op andere bekritiseerd , Lelijk ..Hij moet voorgoed zijn mond gesnoerd worden- Duck tape
  Hij moet zelf niet meer buiten komen.. Wat … een plaag voor de islam en vooral een grap. Een plaag voor iedereen. Ik vraag mij af of de man zelf is getrouwd en kinderen heeft ..
  Zo creëer je haat, én onbegrip –

 9. utsjaermets

  Maar meneer, waarom is dat dan immoreel volgens U ? Ben benieuwd welk dogma hij uit de kast haalt.
  Of ze lelijk zijn of niet, is een kwestie van smaak (en hecht ik aan zijn oordeel als ‘filosoof’ geen waarde).

 10. dogfan

  wat een achterlijk gezwam zeg die vent vergeet ws even dat ze dooreen kerel zwanger gemaakt zijn ,en dan nog de vouwen mogen toch niet aantrekkelijk zijn moeten toch al helemaal ingepakt ,dus zouden ze juist in het openbaar mogen verschijnen ,nou achterlijke meneer ik vin zwangere vrouwen heel mooi ,en grijze tape op zijn bekkie zou nie te veel gevraagd zijn

 11. meesan

  “In welk deel van de wereld zou en filosoof dat onweersproken op primetime op de grootste televisiezender hebben gezegd.” De man is opgeleid aan de universiteit van Istanbul en werkt ook in die stad. Istanbul ligt voor een deel in Europa en voor een deel in Azië. Dus, wel.nl, verlos ons van de spanning, wat is het juiste antwoord op deze vraag?

 12. Anton van Haasteren

  Zou het een homo sexueel zijn? Die hebben toch al niet zo veel met vrouwen.

 13. iembam

  laten we hopen dat deze man nooit iemand zwanger maakt….stille hoop

 14. iembam

  laten we hopen dat deze man nooit iemand zwanger maakt…stille hoop.

 15. Descartes

  Mogen wij nù een reactie van Nationale Vrouwenraad?

 16. Descartes

  Aan die man zou gevraagd moeten worden : “Was uw moeder dan zo lelijk toen ze zwanger was van u?” Als hij probeert de vraag te omzeilen betekent dat dat volgens hemzelf het antwoord “Ja” is. Volgens hem dus, want schoonheid is subjectief. Maar wat een discriminatie om de aanwezigheid van vrouwen te laten afhangen van de (wan)smaak van mannen (omgekeerd ook trouwens). Ik neem aan dat als vrouwen (of mannen) ergens zijn dat dat dan is omdat ze daar iets te doen hebben of omdat ze zin hebben om daar te zijn. Niks mis mee. Zou onze filosoof het eens zijn met een verbod op aanwezigheid van mensen die oproepen tot discriminatie?

 17. snowyboyclub

  Het mooiste wat een man meemaakt in zijn leven, is dat een vrouw zwanger raakt van zijn zaad. De geboorte is daarbij het ultieme hoogtepunt van twee verliefde gezonde seksueel actieve stellen.

  Ik zag op een welness sauna resort een meisje van in de twintig hoogzwanger. De jongeman eveneens naakt streelde over de buik liefdevol als partner. Heimelijk denk je effe hoe zijn flinke geslachtdeel in haar schede is geweest met een geslaagde zaadlozing.

  Prachtig om te zien een zwangere vrouw in de 8ste maand. Haar borsten tijdelijk gegroeid en haar harde tepels die melk produceren. Wat is de biologie van de mens in de zin van vovoortplanting een hoogstandje van moeder natuur.

  Die filosoof heeft waarschijnlijk een fobie dat vrouwen tijdelijk dikker eruit zien. Liever dan verbergen achter een burka in het donker. Of hij is jaloers op de jongeman die trots naast zijn zwangere vriendin loopt. Mischien is die geleerde turk wel onvruchtbaar of impotent zou je gaan denken helaas!

Reacties niet toegestaan