Rokers dienen te worden beloond

New York gaat nu ook op jacht naar rokers in de buitenlucht. Als de gezondheidscommissaris van de stad (klinkt verdacht communistisch) Thomas Farley zijn zin krijgt, is het gedaan met het roken in parken en aan stranden. Natuurlijk, alles voor zijn eigen bestwil, maar de roker wordt meer en meer een paria die voor eeuwig op de vlucht is.
In The Independent van vandaag ziet Matthew Norman al voor zich hoe deze nieuwe regel vliegensvlug de oceaan zal overkomen en ook hier kan worden ingevoerd. Dus je hebt lekker in een restaurant gegeten, gaat even naar buiten om een sigaret te roken en hop, daar is de politie al om je een fikse boete te geven.
Krijgen we binnenkort te horen dat buiten roken slecht is voor mensen die naast je zitten? Ongetwijfeld, want niets mag worden uitgesloten met de hysterische wakers over onze gezondheid. Ergens zal wel een astma-vereniging zijn die dit argument met veel misbaar in de strijd gaat werpen.
Als er veel minder gerookt wordt, zal de overheid daar volgens Norman veel van merken: minder inkomsten aan accijnsen en veel meer mensen die stokoud worden en jarenlang verzorgd en verpleegd moeten worden - de sigaretten zijn dan weliswaar gedoofd, maar het gaat de gemeenschap een fortuin kosten.

Bron(nen):   The Independent