"Seksuele vrijheid is vrijbrief voor misbruik"

Roman Polanski, Frédéric Mitterrand en Silvio Berlusconi illustreren ieder met hun gedrag hoezeer de seksuele vrijheid is verworden tot een plaag, die excessen met de mantel der liefde probeert te bedekken. Mario Vargas Llosa schrijft in El Pais een vlammend betoog over het morele verval van Westerse elites, die de seksuele vrijheid gebruiken als dekmantel voor hun botte lusten en daarbij volop misbruik maken van de zwakkeren in de samenleving.
Polanski maakte seksueel misbruik van een meisje van dertien jaar oud, dat hij eerst drogeerde en naakt fotografeerde. Mitterrand genoot van jonge jongens, die in feite seksslaven zijn, daartoe gedwongen door hun armoede. Stel je eens voor, schrijft Vargas Llosa, wat de reactie was geweest als een Thaise minister trots beschreef hoe hij betaalde seks had gehad met jonge Franse mannen?
En dan is er nog Berlusconi, die zijn regeringspaleizen heeft veranderd in bordelen, waarbij de meisjes van plezier worden beloond met een zetel in het Europees Parlement.
"Seksuele vrijheid is voor de mensen met macht, geld en aanzien een vrijbrief geworden om zich uit te leven ten koste van de allerzwaksten." De erotiek is verdwenen en het seksueel geweld is gebleven, dat is het resultaat van de seksuele bevrijding.

Bron(nen):   El Pais