Het helpt als je spijt betuigt

Met de economische rampspoed van de afgelopen anderhalf jaar hebben heel wat autoriteiten het bij het verkeerde eind gehad. Financiele autoriteiten, politieke autoriteiten, bestuurlijke autoriteiten en grote namen in de media - bijna allemaal zaten ze ernaast met hun beweringen en voorspellingen.
Maar, zo vraag John Kay zich af in de Financial Times, wie waren zo groot dat ze hun vergissing ook erkenden? Eh... niet veel; slechts weinigen konden de moed opbrengen om hun fouten toe te geven.
Wat je wel veel ziet: directeuren van grote bedrijven leggen je uit hoezeer de omstandigheden hen parten heben gespeeld en welk een rampspoed de onverwachte gebeurtenissen hebben aangericht. Maar zelf schuld? Nou nee.
De grote en rijke investeerder Warren Buffett is een uitzondering, die liet recentelijk weten wat hij allemaal fout had gezien. George Soros, een andere grote investeerder, heeft het ook wel eens opgebracht zijn eigen zwakheden te openbaren. 
Wie nooit fouten maakt, zal er ook nooit iets van opsteken, betoogt Kay. Kijk dus maar uit voor belangrijke lieden op belangrijke posten die altijd zullen ontkennen dat ze ook maar 1 steek hebben laten vallen. Wiens motto is: Mistakes Were Made (But Not By Me). 
Want dit zijn de mensen die nog voor menige vervelende verrassing zullen zorgen.

Bron(nen):   Financial Times