Laat Hillary president worden

Met de Amerikaanse economie is het niet goed gesteld en de overheidsuitgaven blijven monsterlijk groot. De werkloosheid is veel te omvangrijk en nieuwe belastingverhogingen zijn in het vooruitzicht gesteld.
Met de toenemende greep van de overheid op het publieke leven zal de onvrede van menige Amerikaan groeien en Republikeinse presidentskandidaten die klaar staan om de macht over te nemen, zullen alles heel anders aanpakken. 
Met een blik op de huidige polls zal het voor Barack Obama erg moeilijk worden om op een herverkiezing te rekenen - zijn populariteit laat zeer te wensen over. Ook de cijfers van Joe Biden en Nancy Pelosi staan laag tot zeer laag.
Slechts 1 prominente Democraat lijkt ongevoelig voor de malaise waarin de rest van de beweging verkeert: Hillary Clinton. Goed idee als Hillary zich dadelijk opnieuw namens de Democraten zou kandideren, meent The Wall Street Journal
Normale Amerikanen ergeren zich veel minder aan haar dan aan Obama. Verder heeft ze de intellectuele en fysieke kracht voor een slopende campagne, zie haar poging bij de vorige presidentsverkiezingen. Ook heeft ze veel te bieden: ooit vrouw van een gouverneur, daarna First Lady, senator en nu minister van Buitenlandse Zaken. Het is een parcours om u tegen te zeggen. 
Hillary zou dus wel eens de nooduitgang voor de Democraten kunnen worden, die ook na 2012 de macht wensen te behouden.

Bron(nen):   The Wall Street Journal