10 redenen waarom Obama in het slop zit

Opinie
door Admin
vrijdag, 13 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Onder de vele, vele beschouwers van internationale betrekkingen heeft Nile Gardiner bij ons een streepje voor als hij zijn licht laat schijnen over de Verenigde Staten. Reden: hij geeft er steeds opnieuw blijk van oog te hebben voor de mentale aard van het land en alle begrip voor vreemde volkeren begint ermee dat je rekening houdt met lokale en specifieke omstandigheden en eigenaardigheden. Vandaag tracht hij in kaart te brengen wat er mis is gegaan met het veelbelovende presidentschap van Barack Obama die langzaamaan in nachtmerrie-achtige omstandigheden verkeert: de tegenstand groeit en veel medestanders zoeken een veilig heenkomen. Gardiner komt met een aantal redenen waarom het zo slecht gaat:
* Obama is 'out of touch' met het Amerikaanse volk; * zijn leiderschap wordt betwist; * hij inspireert niet; * hij voert de staatsschuld op tot Griekse proporties.
Een tiental redenen worden zo genoemd - zie de link - waarvan we hier de laatste nog willen noemen: 'Obama doesn’t believe in American greatness.'