Ouders die hun kinderen niet laten vaccineren zijn kindermoordenaars

Dat zegt Bill Gates en volgens Matt Blum (Geekdad in Wired) heeft hij gelijk. Maar de ouders die geloven dat vaccinaties tot autisme kunnen leiden, slaan terug. Zij kondigden aan dat 50.000 boze ouders in New York City gaan demonstreren uit protest tegen de beschuldigingen van Gates.

Dat Bill Gates iets provocerends zegt en dat mensen happen, is niet verwonderlijk. Schrijnend is dat er minstens 50.000 ouders zijn, die nog steeds niet in de gaten hebben dat het verband tussen vaccinaties en autisme berust op een hoax (WIK).

Ouders zijn mensen en maken fouten. Dat is onoverkomelijk, maar in dit geval brengen ze het leven van hun kind in gevaar. 'Ouders die het wetenschappelijk bewijs dat vaccineren niet tot autisme leidt negeren, zijn idioten. Niet alleen, omdat ze een andere keuze maken dan de gangbare en daarmee het leven van hun kind in gevaar brengen, maar vooral omdat ze nog meer mensen proberen te overtuigen om dezelfde idiote keuze te maken', aldus Blum.

Wat zijn de argumenten van Blum?

  1. Stel dat vaccineren tot autisme leidt. Dan is niet vaccineren nog steeds een foute keuze. Autisme is moeilijk om mee om te gaan, maar in tegenstelling tot dingen als polio, hepatitis, mazelen, rode hond, ... is het niet dodelijk.
  2. Ouders die andere ouders ervan overtuigen om hun kinderen niet te laten vaccineren, verlagen de immunisatiegraad van de hele bevolking.
  3. Het is heel begrijpelijk dat je als ouder van een kind met autisme zoekt naar een oorzaak. En het is makkelijker om de oorzaak buiten jezelf te zoeken, maar dat is nog geen reden om de straat op te gaan om te protesteren tegen Bill Gates, omdat hij de waarheid vertelt.

Bron(nen):   Wired