Wat er mis is met single vrouwen?

Iedereen wil een relatie, maar het is niet stoer om dat hardop te zeggen. Als eerste moet je erkennen dat je een probleem hebt. Als je er niet in slaagt om De Ware te vinden, is er iets mis met je. Dat beweert Tracy McMillan in de Huffington Post. En zij kan het weten, want ze is al 3 keer gescheiden.

Als een vrouw niet getrouwd is of samenwoont, kan dat volgens McMillan 6 redenen hebben:

 1. Je bent een Bitch
  Je bent je je er misschien niet van bewust, maar je bent boos, pisnijdig zelfs, op je moeder, op je baas, op Sarah Palin, op de rest van de wereld. En dat maakt mannen bang. Mannen willen een vrouw die lief is en niet moeilijk doet. Ze willen macaroni met kaas, gadgets en Kim Kardashian. Kim Kardashian is nooit boos.
 2. Je mist diepgang
  Het innerlijk is belangrijker dan het uiterlijk, zeg je. Als dat echt zo was, had je al lang een partner gevonden. Maar nee, in de praktijk zoek je een man die lang is, rijk, knap, ... is. Dat is het gedrag van een puber en niet van een volwassen vrouw.
 3. Je bent een slet
  Als je graag met mannen flirt en stoeit, zul je daarmee moeten ophouden. Op een bepaalde leeftijd hebben mannen genoeg van casual seks. Volg het advies van Patti Stanger, de Millionaire's Matchmaker: als je denkt dat hij 'relatiemateriaal' is, stel dan de seks uit tot je een vaste monogame relatie hebt.
 4. Je liegt de boel bij elkaar
  Je hebt de man van je dromen gevonden, maar hij is getrouwd of hij vindt dat hij 'nog niet klaar' is voor een vaste relatie. Jij wil het liefste trouwen, maar dat zeg je niet. Het gaat alleen om de lusten en niet om de lasten, dat zweer je. Je blijft hopen tegen beter weten in. Als hij echt 'relatiemateriaal' was, zou je niet tegen hem liegen.
 5. Je bent egoïstisch
  Als je single bent, hoef je alleen maar met jezelf rekening te houden. Als partner en als moeder moet je rekening houden met anderen. Kinderen kunnen je echter zo in beslag nemen, dat je partner tekort komt. Als je een kind wil, moet je er gewoon voor gaan. De partner komt dan later wel.
 6. Je bent niet goed genoeg
  Althans, dat denk je. Daarom zoek je geen gelijkwaardige partner, maar iemand die beter is, een betere baan heeft, er beter uitziet, ... Dat is een ernstig probleem, want vrouwen met een laag gevoel van eigenwaarde zijn geen goede partners. Uiteindelijk kun je niet meer van een ander houden dan je van jezelf houdt en slimme mannen weten dat.

Bron(nen):   Huffington Post  Patti Stanger