Wilders is volwassen geworden (en moe?)

Den Haag is inmiddels gewend aan Wilders. Hij krijgt minder vragen, vergadert meer in achterkamertjes en vertoont zelf ook een zekere moeheid, constateert columnist en Binnenhof-observator Peter Middendorp van de Volkskrant. Dreigt Wilders in slaap te vallen, vraagt hij zich af.

Nog helemaal niet zo lang geleden werd de komst van Geert Wilders op de verdieping voor de vergaderzaal afgewacht met zinderende smart. Zodra hij verscheen, drongen zich vijftig journalisten aan hem op. Een ander zou zo’n ruwe, gedachteloze kluwen misschien bedreigend vinden. Wilders weerstond het geweld met fonkelende ogen.

Nu wacht niemand meer op hem. Hij kan ongestoord naar de Kamer lopen. Er gaan dagen voorbij dat alleen Rutger van PowNews een vraag voor hem heeft. Hij komt ook veel later tegenwoordig. Als de camera’s op de Kamer zijn gericht en de mensen in het land naar de politiek denken te kijken, zit hij in een kamertje met de fractieleiders van VVD en CDA. Geheime kamertjes staan hem niet zo goed natuurlijk.

Lees verder in de Volkskrant.

Bron(nen):   de Volkskrant