Doden als laatste wens van doodziek kind

Tina Pattison leidt een organisatie die wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Maar Hunt of a Lifetime vervult niet om het even welke wens. De kinderen kunnen een eland, een everzwijn of een beer neerleggen.

Pattison heeft zelf 6 kinderen en werkt part-time als schoolbuschauffeur. Zelf is ze wel een jager, maar geen trofeejager, zegt ze. 'Maar als een kind als laatste wens heeft om de kop van een everzwijn aan de muur te hebben, wat doe je dan?'. Eén van de jongens is 6 jaar en heeft diabetes type 1. Hij is al 3 keer in coma geraakt. De laatste keer dachten ze dat hij niet meer zou ontwaken. Maar toen hij bijkwam, zei hij: 'Ik wil een grotere hertekop aan mijn muur dan mijn vader'. Tsja, wat doe je dan?

Pattison startte Hunt of a Lifetime 12 geleden, toen haar zoon de diagnose Hodgkin lymfeklierkanker kreeg en zijn liefste wens was jagen op een eland. Omdat dit $10.000 kostte wendde Pattison zich tot de Make-A-Wish Foundation, maar die hadden het jagen geschrapt van de wensenlijst nadat ze problemen kregen met dierenactivisten. Uiteindelijk vond ze toch iemand die hen wou helpen. Haar zoon schoot zijn eland en 6 maanden later overleed hij.

Hunt of a Lifetime heeft inmiddels al 630 dromen vervuld, voor het merendeel van jongens. Filmmaker en gelegenheidsjager Gabriel Deloach maakte er een documentaire over. 'The Harvest' vertelt het verhaal van 2 jongens en een meisje (dat een kalkoen wil neerschieten!). Eén van de jongens (14) denkt wel na over het leven van de beer die hij doodgeschoten heeft, maar besluit: 'Hij heeft 12 jaar door de bossen kunnen zwerven voordat ik hier stond. Dus is het nu wel tijd om hem op te hangen aan de muur. hij heeft zijn tijd gehad'. De jongen is 2 jaar ouder dan de beer: heeft hij ook zijn tijd gehad?

Bekijk de trailer hier.

Bron(nen):   Salon