Jeroen Pauw is leuker zonder Witteman. Maar of die show iets wordt..?

Het staat nu vast: Jeroen Pauw is leuker, scherper, ontspannener zonder Paul Witteman als enigszins strenge oudere oom naast zich. Dat konden we vermoeden dankzij 5 jaar later, dat staat nu vast. De eerste aflevering van Pauw was daarom lichter verteerbaar dan de gemiddelde P&W. Maar als je gisterenavond de eerste Pauw niet hebt gezien, heb je dan wat gemist (er keken 737.000 mensen, iets meer dan naar - bijvoorbeeld - Utopia. Royaal minder dan naar Humberto Tan)? De kans dat je vandaag niet aan een gesprek kunt deelnemen omdat je niet keek is nul. Er was de minister van Defensie die niets wilde zeggen, er was de burgemeester van Den Haag die alles al elders zei, er was de potentiële songfestival-deelnemer die niets te zeggen had. En er was een primeur: Ilja Leonard Pfeijffer schrijft het Poëziegeschenk 2015. Als je was opgebleven had je dat gisteravond al geweten. Eén aflevering is te weinig voor een conclusie. Maar de conclusie van die ene aflevering is dat het te weinig was om de moeite van het kijken waard te zijn.

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Wat een belerend mannetje.

 2. Chemical Dude

  Overbetaalde zeikerds. Waarom nog kijken?

 3. Paulraw

  Het bewijs dat 2 publieke zenders meer dan genoeg is ,en ook dan de helft van de programma’s die overblijven geschrapt kunnen worden.

 4. Buck Danny

  Ik weet niet waar 3Huis naar heeft zitten kijken, maar zo leuk, scherp en ontspannen was Jeroen Pauw absoluut niet. Vooral tijdens het gesprek met Van Aartsen zag ik hem voortdurend met opgetrokken wenkbrauwen van houding wisselen. Dat gaf mij het idee dat hij het gevoel had dat hij scherp moest reageren, maar niet wist hoe. Hopelijk vind hij zijn draai.

 5. Burgermans

  Zat Witteman er niet bij? Ik heb het verschil niet eens gemerkt.

 6. André Somers

  “Lichter verteerbaar”. Alsof we daar behoefte aan hebben. Wat mij betreft is er juist behoefte aan meer diepgang. Laat het “maar het moet ook gezellig zijn” maar over aan RTL.

 7. harrr

  Ik haakte af toen er weer vara cabaret van de onderste plank en het bijbehorend pluggen der kunstenaars over me heen gekotst werd

 8. Chemical Dude

  Hey, er is geen bal op de TV, er zit een knop op je tv die helpt je zo uit de puree …
  https://www.youtube.com/watch?v=VjUWGqrlDn0

Reacties niet toegestaan