Ook vandaag zullen weer mensen verdrinken op weg naar een beter leven

Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’ s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Naamloos, in stilte. Volgens cijfers die zijn verzameld door ‘United Against Racism’ gaat het sinds eind jaren ’90 om ruim duizend doden per jaar, in sommige jaren zelfs dubbel zoveel. Een belangrijke oorzaak is het strenge migratiebeleid van de EU dat vluchtelingen dwingt risicovolle routes te nemen. Vandaag, op Allerzielen, zondag 2 november, vindt om 18 uur op de steiger voor museum De Hermitage in Amsterdam een herdenking plaats voor de overledenen aan de Europese buitengrenzen. Bij de herdenking nemen verhalen van omgekomenen een belangrijke plaats in.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  Helaas pindakaas

 2. Apekool

  “Een belangrijke oorzaak is het strenge migratiebeleid van de EU dat vluchtelingen dwingt risicovolle routes te nemen”

  Vluchtelingen zijn nog altijd welkom, die ander 99% zijn gelukszoekers met slechte startkwalificaties. Je kan he ze niet kwalijk nemen dat ze het proberen, maar om nou de sluizen te openen en met z’n allen te verdrinken lijkt me niet zo slim.

 3. Vogelbeest

  Het niet toelaten van heel afrika is racisme???? Dit heeft niets met ras te maken, alleen met zelfbehoud.
  Ik daag alle uitdragers van deze boodschap uit om de rest van hun leven op eigen kosten 3 afrikaanse gezinnen in huis te nemen.
  Want over die verhoudingen praten we.

  En verder:afrika heeft meer vruchtbare grond en meer delfstoffen dan europa. Als je als afrikaan wilt werken voor je welvaart kun je beter thuis blijven.

 4. Dead Silence

  Heel veel van deze vluchtelingen zijn geen vluchteling maar crimineel of misdadiger. Gutmenschpropaganda van de huissocialist 3huis.

 5. marianne martens

  Zie een zwarte man in eenzaamheid gestorven, dobberend in de Middellandse Zee, opgezwollen waarschijnlijk al dagen dood. Bacteriën werken hard om het zover te krijgen, geuren en geen mens in zijn thuisland zal weten dat hij al is passed away.

  • Dead Silence

   Ik maak mij liever druk over hoe wordt omgegaan met ouderen in onze samenleving met daartegenover een gelddrain naar Brussel en andere terroristische instanties, om voor huilebakken als Timmermans een baantje veilig te stellen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    maak me ook zeer druk over de ouderen en de falende zorg en het knabbelen aan de ouderen- ruif door politici. Maak me ook heel veel zorgen over hoe de professionals in ziekenhuizen worden behandeld met in het verlengde patiënten. maak me ernstige zorgen over het onderwijs en de wetenschapsbeoefening ook al wordt er veel gepubliceerd. Maak me ook zorgen over hoe er met name door de Politiek met ons wordt omgegaan. Het is een smerige geheime afspraak tussen beperkten van geest, die het woord vluchteling, burger, verantwoordelijkheid niet kunnen definiëren. Wil u niet al te veel complimenteren maar u heeft vaak een sprankelende heldere samenvatting. Lees het graag. Het lijkt me wel iets te ver dat alle vluchtelingen crimineel zijn. U weet ook wel dat het niet klopt.

    (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan