Het morele hoogstandje van Rutte & Samsom over bootvluchtelingen.

"We trekken ons het leed aan van al die radeloze mensen"image

129 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Ja, waarom gaan die mensen die bootvluchtelingen plotseling zo zielig vinden niet zelf helpen? Herstel dan je gemoedsrust door je bankrekening leeg te maken en je huis ter beschikking te stellen. Doe je tenminste iets meer dan alléén maar zeuren en zuigen.

  • Jeroen

   Zeg je dat ook over andere onderwerpen? Mag iemand niet vinden dat overheden iets kunnen doen?
   En heb jij jezelf al aangemeld om de grenzen te gaan verdedigen? Doe je tenminste meer dan alléén maar zeuren en zuigen.

   (in antwoord op Albert Bakker)
   • Albert Bakker

    Ja dat zeg ik ook over andere onderwerpen. En ik neem aan dat je je huis ter beschikking hebt gesteld? Zo nee, waarom niet?

    (in antwoord op Jeroen)
    • Jeroen

     Zit jij in een boot op de Middellandse Zee?
     Wat ik net zei: ik stel mijn huis niet beschikbaar, omdat overheden dit moeten oplossen. Ik zal niet protesteren tegen opvangcentra in mijn gemeente.

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Ik zal niet protesteren tegen opvangcentra in mijn gemeente woehoe, how mighty big of you. Een echte weldoener hier. Met andere woorden je hebt er zelf ook geen ene moer voor over, je wilt gewoon dat anderen zorgen voor jouw gemoedsrust. Dat is dus wat je gratis noemt.

      (in antwoord op Jeroen)
     • biker henk

      1000 Likes voor jou Albert.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Ko Herent

      Overheden mogen het doen maar niet van mijn centen!

      (in antwoord op Jeroen)
     • Marianne martens

      wat heb je toch een benauwd wereldbeeld. heb je nu echt het idee dat je het middelpunt in deze wereld bent?
      10.000 jaar BC dacht de mens met geschreven kleitabletten er al anders over?

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Benauwd maar ik woon heerlijk ruim als Nederbelg 🙂

      (in antwoord op Marianne martens)
     • Vogelbeest

      Ter info: Alles wat overheden doen is van jouw (en mijn) centen.

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Ligt er aan of je belasting betaalt..in NL.

      (in antwoord op Vogelbeest)
     • al

      Waarom moeten overheden dit doen dan? Weet je hoe veel mensen van ons EIGEN volk onder het bestaansminimum zitten en geen flatje kunnen krijgen? Geen eten en kleren kunnen kopen voor onze EIGEN kinderen. Keuzes moeten gemaakt worden en ik vind dat we wel weer eens aan ons eigen volk kunnen gaan denken. Echte vluchtelingen zijn welkom, maar nogmaals, 99% van deze mensen zijn geen vluchteling. Wanneer snap je dat nou eens? Er is nu al niet genoeg werk! Voor onze eigen mensen laat staan tienduizenden meer zonder skills of educatie of respect voor onze normen en waarden. Laatst een onderzoek gelezen dat 85% geeneens onze taal kan leren!

      Als je t echt zo erg vind betaal je er zelf toch voor? Altijd maar naar de overheid wijzen is ook geen oplossing. De overheid kan ook niet alles! Middelen zijn beperkt. 20% van onze bevolking is allochtoon. Wanneer ben jij tevreden? Als er geen nl meer over zijn?

      (in antwoord op Jeroen)
  • Geert Jong-Un

   Inderdaad, wanneer neem jij het voorbeeld Albert? Zo’n rechtse rakker als jou zou toch midden in de maatschappij moeten staan. Doe eens wat voor die vluchtelingen, laat je handjes eens wapperen.

   (in antwoord op Albert Bakker)
   • Albert Bakker

    Ik hoef niks voor vluchtelingen te doen. Ik heb lak aan bootvluchtelingen net als jij een paar maanden geleden nog. En bootvluchtelingen zijn niet een paar maanden geleden uitgevonden. Tatààà… die bestonden al.

    Nu hebben linkse lapzwansen weer een nieuwe hobby. Met krokodillentranen op hun roze wangetjes lopen miepen over bootvluchtelingen. Maar verder iets doen? Nou nee, dat moeten anderen maar doen. Dus waarom heb jij geen boot gekocht om die mensen te helpen oversteken?

    Het dringt niet eens tot je door waarschijnlijk dat je ook iets anders kunt doen dan zaniken…

    (in antwoord op Geert Jong-Un)
 2. Jan Leul

  Figuren die 3 a 5 duizend dollar te besteden hebben voor een enkeltje Europa
  zijn geen vluchtelingen maar gelukszoekers. Europa / Holland is al overvol dus ‘vlucht’ maar fijn de andere kant op. Rwanda is mooi rond deze tijd van het jaar.

  • warskip

   Is het vluchten dan alleen voor arme mensen voorbehouden?.

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Albert Bakker

    Vluchten is alleen voor draagkrachtigen voorbehouden. Arme mensen vluchten niet want die kunnen de smokkelaars niet betalen. En terroristen omdat ze die smokkelaars niet hoeven betalen.

    (in antwoord op warskip)
    • warskip

     Als dat de oorlogen zou beëindigen, als alleen de armen zouden vluchten was het probleem snel opgelost.

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Oorlogen worden niet beëindigd door het spekken van de bankrekeningen van smokkelaars. Het is een gouden handel die door kortzichtige naïevelingen nog meer in stand wordt gehouden dan door oorlogen. En dan maar niet doorhebben dat je een onmisbaar deel van het probleem bent.

      (in antwoord op warskip)
    • Jeroen

     En draagkrachtigen moeten dood? Bedoel je dat?

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Wie heeft er over dood? Als je dood wilt moet je criminelen betalen om je te laten verzuipen in een gammele boot en geloven dat iedereen aan de overkant op een berg van goud en diamanten op jou zit te wachten.

      (in antwoord op Jeroen)
     • Vogelbeest

      Naar hun begrip is het hier ook een berg goud.
      De meeste huizen in Afrika hebben geen stromend water, geen wc, uiteraard ook geen douche, vaak geen electriciteit, geen koelkast. 1 dokter op 10.000 inwoners.

      Dan kom je hier. Als het je lukt de vluchtelingenstatus te krijgen, krijg je een gratis huis, gratis uitkering die het 3-voudige bedraagt van wat je in het land van herkomst zou kunnen krijgen. Je krijgt een TV, want je moet integreren. Je krijgt een computer, want je moet solliciteren. Eten haal je bij de voedselbank, want dat is gratis, en dan kun je van het geld wat je overhoudt een auto kopen.
      Dat is hetzelfde als dat we de gemiddelde Nederlander een villa met 3 badkamers, 2 zwembaden en een privé- vliegtuig gratis aanbieden.
      Zo lang we iedereen die uit zee gevist wordt een gratis leven blijven aanbieden blijven ze komen.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • warskip

      Ook U heeft nooit hoeven vluchten

      (in antwoord op Vogelbeest)
     • Vogelbeest

      Het punt is dat 95% van wat er aangedobberd komt ook niet had hoeven vluchten.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Dat is uw mening, daar denk ik anders over.

      (in antwoord op Vogelbeest)
    • Jeroen

     En mensen voor wie de hele familie heeft gespaard?

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Vogelbeest

      Een bekende techniek: Het hele dorp spaart voor 1 slimme, jonge gezonde kerel, die komt dan de EU binnen en zodra zijn uitkering loopt gaat hij betalen om de rest van het dorp ook hier te krijgen.
      Zo financiert de belastingbetaler (jij, ik) de vluchtelingenstroom.

      (in antwoord op Jeroen)
   • Ko Herent

    Nee alleen voor gelukszoekers.

    (in antwoord op warskip)
  • Ko Herent

   Inderdaad, trek naar het zuiden. Doen wij toch ook voor een fijne vakantie?

   (in antwoord op Jan Leul)
  • bladvoormijnmond

   Wat doe jij hier dan. Had jij geen franse voorouders?

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Jan Leul

    Nein

    (in antwoord op bladvoormijnmond)
   • knarf2

    ook weer zo een voorbeeld van een goed inhoudelijk betoog
    Grappig om te zien dat sommige dingen , en mensen nooit veranderen , zo ook die gelukszoekers , waarvan 80 % in de bijstand zal blijven en 3 tot 6 maal crimineler zijn dan de autochtonen

    (in antwoord op bladvoormijnmond)
   • Vogelbeest

    Fransen opvangen heet “opvangen in de regio”. Als Frankrijk België aanvalt zijn wat mij betreft alle Vlamingen welkom in Nederland. Ze hebben ongeveer ons ontwikkelingsniveau, spreken een soortgelijke taal, zelfde mate van geloof/atheisme, kunnen bijdragen aan onze cultuur. Gaan gewoon werken of een bedrijf beginnen.
    Wij hebben geen behoefte aan volk wat als opleiding universiteit geitenhoeden heeft gedaan, de taal niet spreekt, het gebruik van een toilet alleen van TV kent en vooral vindt dat vrouwen thuis achter het aanrecht horen.

    (in antwoord op bladvoormijnmond)
 3. disqus_RinSh7fPr4

  De EU droomt nu eenmaal van een eigen marine, deze “crisis” is een mooie kans voor ze.

 4. Peter Bakker

  Was het probleem maar zo simpel als in deze cartoon. Nu maar wachten op zo’n plaatje met de oplossing.

 5. al

  Waarom altijd die schuld complexen die ons aangepraat worden? Wij kunnen nu eenmaal niet alle problemen van anderen oplossen. Echte vluchtelingen horen welkom te zijn. Dit zijn geen echte vluchtelingen! Dit zijn gelukzoekers! Laten ze maar eens wat van hun eigen continent gaan maken ipv continu met de vinger naar ons wijzen…

  • Marianne martens

   Al dat weet je niet of er ook geen echte vluchtelingen zijn. Is het wat anders dan dat de Europeanen/ cowboys/ Spanjaarden/Nederlanders e.a. in Amerika, die plunderend, verkrachtend naar de Oostkust trokken op hun paarden.Samson en Rutte hebben nauwelijks moreel besef. Nederland is een land in oorlog met Irak en Syrië. Wordt nauwelijks over gesproken in de media. Bootvluchtelingen zijn hiervoor een rookgordijn en we trappen er met zijn allen in. Irak verwoest, diep geleden, cultuur erfgoed aan gort en wij zitten hier maar op een terrasje te genieten. Het is gewoon, doodgewoon lafheid, dat ons het beste siert en maar kwekken aan de kade’s.

   (in antwoord op al)
   • Vogelbeest

    Er zit best wat in je betoog, aar we lossen dat niet op door de gehele bevolking van Irak en Syrië in Nederland te huisvesten.

    (in antwoord op Marianne martens)
    • Marianne martens

     daar heb je helemaal gelijk in, Oplossen in de regio en de werkelijke vluchtelingen in de EU toelaten.

     (in antwoord op Vogelbeest)
   • Albert Bakker

    De reden dat in de media niet wordt gesproken over Nederland die in oorlog met Irak of Syrië zou zijn is omdat we dat niet zijn. Dit zijn landen die met zichzelf in oorlog zijn, dat heet een burgeroorlog. Dat is de meest smerige soort op godsdienstoorlogen na. En dat hebben ze er dus in islamitisch gebied altijd gratis en voor niets bij.

    Nederland doet voorzichtig wat mee in de strijd tegen dit bijvoorbeeld.

    En deze fijne lui moeten we dus vooral importeren.

    (in antwoord op Marianne martens)
    • Marianne martens

     U vertelt alsof het helemaal waar is. Nederland is in oorlog door in de lucht mee te vechten.Voorzichtig is eufemistisch uitgedrukt. Doden en verminken zeggen precies wat er gebeurt.In Nederland weten weinigen hoeveel burgerslachtoffers er zijn gevallen. Denkt u nu echt dat we niemand doden.Denkt u nu echt dat de mensen voor de lul vluchten? Dat heet afwachten van de EU en de geïmplodeerd staat van de hersenlozen. Volgens Ephimenco, Trouw is de hele AIVD uitgekleed en heeft weinig deskundig personeel zodat de Nederlandse bevolking als schietschijf kan functioneren. Dat is niet de bedoeling, toch! Het is ook niet de bedoeling om in allerlei valkuilen te trappen die door overheid etc wordt uitgerold.Kritiek geven op de AIVD is laaghartig. De Politici zijn hier de groot- medeverantwoordelijken.

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Ik zeg het op deze manier omdat het ook waar is. Nederland is niet in oorlog met deze landen. Lees maar even in de Nederlandse grondwet wat daar voor nodig is. Dat is artikel 96.

      Verder mag ik hopen dat Nederlandse bommen die onmensen van IS doden. Daar ben ik beslist niet treurig om. Van mij mogen ze dit ongedierte zo snel mogelijk volledig uitroeien.

      (in antwoord op Marianne martens)
     • Marianne martens

      Nederland is in oorlog.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Okay wat jij wil meissie als je je kamertje maar opruimt na het spelen.

      (in antwoord op Marianne martens)
     • Marianne martens

      okay, zal het doen, genoeg te lezen en te studeren. dank je wel voor het advies.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Geert Jong-Un

      Gelukkig ruimt Marianne haar kamer op na het spelen, de klagende elite zit liever thuis in hun eigen rommeltje en dan vervolgens ook nog een ander er de schuld van geven.

      (in antwoord op Albert Bakker)
 6. Burgermans

  Er is maar één manier om deze crisis te stoppen: alle gelukszoekers linea recta terugbrengen naar Afrika. Als we dat consequent doen is deze humanitaire crisis volgende week voorbij.

  • warskip

   Dit is nieuw voor mij, dat de crisis is ontstaan door vluchtelingen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Gelukszoekers, geen echte vluchtelingen, waskip. Vluchtelingen komen uit een oorlogsgebied, deze gelukszoekers komen gewoon uit veilige landen.

    (in antwoord op warskip)
    • warskip

     Gelukkig heeft u nooit hoeven vluchten.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Gelukszoekers, geen echte vluchtelingen. Deze mensen komen niet uit oorlogsgebieden maar gewoon uit veilige landen en betalen mensensmokkelaars duizenden euro’s om naar Europa gebracht te worden.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      80% van de vluchtelingen wereldwijd wordt in de eigen regio opgevangen, meestal een buurland. 81% wordt opgevangen in een ontwikkelingsland. Tien jaar geleden was dat 70%. Het gaat om 8,5 miljoen vluchtelingen. Daarnaast vangt Duitsland opvallend veel vluchtelingen op. Landen als Eritrea en Somalië waar een oorlog gaande is, vluchtelingen geen gelukszoekers.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Vluchtelingen komen uit oorlogsgebieden, deze gelukszoekers komen gewoon uit veilige landen.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Volg het nieuws beter zou ik zeggen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Vluchtelingen komen uit oorlogsgebieden, deze gelukszoekers komen gewoon uit veilige landen…

      (in antwoord op warskip)
     • Geert Jong-Un

      Doe er wat aan dan. Je zit de hele dag een beetje thuis achter je dure computer te klagen over zogenaamde gelukzoekers. Wanneer ga je nou eens werk zoeken?

      (in antwoord op Burgermans)
     • knarf2

      het is weekend maatje , dan mag dat

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Voor de klagende elite is het altijd weekend knarf.

      (in antwoord op knarf2)
     • warskip

      nu heeft hij echt een lang weekend.:)

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • warskip

      De meeste asielaanvragen worden in Nederland gedaan door vluchtelingen uit Irak, Afghanistan, Somalië en Iran. Syrië is in 2012 de hoogste nieuwe binnenkomer.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat zijn dus niet deze zogenaamde bootvluchtelingen.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      U wil dus beweren dat Somalië en Eritrea veilige landen zijn zonder oorlogen?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      U begint het te zien. Mensen uit Somalië en Eritrea zijn geen oorlogsvluchtelingen maar gelukszoekers.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Uw plaat blijft erg lang hangen, onderbouw dan met cijfers of bronnen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Kijk maar naar de beelden, dan ziet u geen Midden-Oosterlingen die voor de oorlog moeten vluchten maar gewoon Afrikanen die hun geluk in Europa komen beproeven.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Land van herkomst doet er dus niet toe?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Turkije, Tunesië en Marokko zijn veilige landen.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      België ook, ook daar hebben we eens een vluchteling van gehad.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Vindt u niet dat we de capaciteit die we hebben moeten aanwenden om echte oorlogsvluchtelingen te helpen en niet om deze Afrikaanse gelukszoekers te faciliteren?

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Het word verdomd lastig om de vluchtelingen van gelukszoekers te scheiden op het moment van binnenkomst.
      De landen die u noemt komen gastarbeiders vandaan, geen asielzoekers.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Is juist heel gemakkelijk. Mensen die kunnen aantonen dat ze uit een oorlogsgebied komen laat je toe, de rest zet je op de boot terug.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Zullen we alle Nederlanders die in de jaren 50 hun geluk ergens anders zochten dan ook maar terug halen.
      Ga er maar vanuit dat het probleem dan vele malen groter is.

      (in antwoord op Burgermans)
     • knarf2

      Wat heeft dit met het onderwerp te maken?

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Lezen en discussieren is u vreemd heb ik al door

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      Daarom krijg je de kans om uit te leggen wat de emigranten van toen met de gelukszoekers van nu te maken hebben , in de jaren 50 zaten die landen te springen om mensen , op dit moment zitten we redelijk vol , al helemaal in de onderlaag van de sociale klasse , want bijna alle gelukszoekers zullen daar de rest van hun leven vertoeven , leunend op de verzorgingsstaat

      (in antwoord op warskip)
     • Geert Jong-Un

      Die “gelukzoekers” lijken wel een beetje op de klagende PVV achterban. Zoeken hun geluk ook bij de verzorgingsstaat!

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      hey trol , beargumenteer dat eens!

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Hoezo moet ik dat verder beargumenteren? Je kunt toch zien hier op wel.nl dat het altijd de PVV achterban zijn die klagen over alles wat niet in hun straatje thuishoort? En schelden bijvoorbeeld is een favoriete eigenschap van de PVV achterban. Het feit dat je mij alweer uitscheld voor trol zegt al genoeg.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      woord maar een eigenschap en een synoniem die jou beide passen
      Niemand hier heeft in zijn avatar de PVV meeuw , dus of ze aanhangers zijn valt te betwijfelen , voorts kan ik ook nergens uit opmaken dat reageerders alhier zwaar leunen op de verzorgingsstaat , al zouden de reageerders hier en/of de PVV aanhang dat doen , waar haal je dat vandaan?

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Je hoeft ook helemaal geen meeuw als avatar te hebben, dat heb ik ook niet gezegd knarf. Nu geen gekke dingen gaan verzinnen. En iemand uitmaken voor trol is zeker wel schelden, je suggereert nu namelijk dat ik een trol ben terwijl dat helemaal niet zo is.

      Verder is het over het algemeen bekend dat de klagende elite bestaat uit de pvv aanhang, zij zitten zelf thuis op de bank omdat ze geen werk hebben of kunnen krijgen, dus daarom maar schelden en mopperen op de buitenlanders die wel succesvol kunnen zijn.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      Waar haal je deze wijsheid vandaan ? ik zie nog steeds geen argumenten of anderzijds onderbouwd verhaal , alleen een lediging van je onderbuik
      voorts kan je de definitie van een internettrol opzoeken , je zal zien dat je naadloos in het profiel past , je verleden bij het NHD valt als een slagschaduw over dit profiel heen

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      En wederom sla je weer de spijker mis, nu begin je over het verleden bij het NHD. Vreemd, want dat zegt mij totaal niks. Ik begin te vermoeden dat jij de aandacht probeert af te leiden van waar het onderwerp over gaat, namelijk dat de klagende elite voornamelijk uit de pvv aanhang bestaan. Maar in iedere geval zie ik in je vorige bericht geen scheldwoorden dus het gaat er op vooruit.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      wederom geen links , argumenten of anderzijds onderbouwd verhaal , begint eentonig te worden , wat niet nieuw is bij jou , dat dan weer wel

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Vreemd dat je mij beticht van het niet onderbouwen van een verhaal, het is toch wel duidelijk nietwaar?

      Komt er nog bij dat jij zelf ook geen onderbouwd verhaal kunt geven, jij begint ineens over het NHD, dat vind ik wederom vreemd want dat zegt me niks.

      (in antwoord op knarf2)
     • warskip

      Ik heb even gekeken voor je.
      het NHD is het Noordhollandsdagblad waar veel met Disq werd gereageerd. Door de vele ruzies daar zijn ze over gestapt op facebook reageren.
      iets wat onze knarf niet durft.
      Het op de persoon spelen met facebook doet hij liever niet, bang dat hem iets word aangedaan, terwijl daar totaal geen aanleiding voor is.
      Anoniem mensen afzeiken en schelden is hem bepaald niet vreemd. Daarom laat ik deze man verder ook rechts liggen.

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Ik denk dat knarf het niet erg vind dat je hem rechts laat liggen, gezien zijn manier van reageren is het voor hem normaal om andere mensen uit te schelden of scheldwoorden te gebruiken in zijn zinnen.

      (in antwoord op warskip)
     • knarf2

      Voor jullie beide geld dat ad hominem oh zo lekker is , argumenten of fatsoenlijk onderbouwd verhaal hebben hullie niet , daar wijs ik elke keer op , dat doet schijnbaar zeer

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Ik begin het idee te krijgen dat je gefrustreerd bent, klopt dat?

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      hahaha die witje toch , zal mij benieuwen beste ,

      (in antwoord op warskip)
     • Burgermans

      Niet echt, waskip. Ik was een serieus betoog aan het voeren en u haalt er flauwekulargumenten bij.

      (in antwoord op warskip)
     • knarf2

      is een handelsmerk van de persoon , maar goed , hij is er blij mee

      (in antwoord op Burgermans)
     • warskip

      Uw handelsmerk is op de persoon reageren, zonder ook maar 1 inhoudelijke bijdrage.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      je had ook de KEUZE kunnen maken om hieronder , inhoudelijk , te reageren mag ook als vrouwtje of witje , kies maar

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Waarom dan nu valsbeschuldigen en trollen, of ook een handelsmerk van u?
      Wat nu aan gaat laat ik het er bij, kom eerst maar eens inhoudelijk terug een aantal dagen.
      Uw reacties van de afgelopen week hebben nog geen enkele bijdrages geleverd.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      poep roepen en dan hard wegrennen , schijtert

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Warskip is de naam.

      vele malen reageer ik en krijg als antwoord, oorlogsvluchtelingen maar gelukszoekers.

      niets word onderbouwd

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Oorlogsvluchtelingen komen uit oorlogsgebieden, deze gelukszoekers komen gewoon uit veilige landen in Afrika. Wat is daar onduidelijk aan?

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Was het maar zo simpel, toch laten cijfers anders zien en afkomst ook.
      Voor nu, ik ga afsluiten heb nog meer dingen te doen.
      Fijne middag verder.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Laat die cijfers maar zien dan!

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      80% van de vluchtelingen wereldwijd wordt in de eigen regio opgevangen, meestal een buurland. 81% wordt opgevangen in een ontwikkelingsland. Tien jaar geleden was dat 70%. Het gaat om 8,5 miljoen vluchtelingen. Daarnaast vangt Duitsland opvallend veel vluchtelingen op. Landen als Eritrea en Somalië waar een oorlog gaande is, vluchtelingen geen gelukszoekers.

      Ik had ze al laten zien vandaar nog maar een keer

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Je cijfers bevestigen aan dat de echte vluchtelingen in de eigen regio worden opgevangen en dat de bootvluchtelingen gelukszoekers zijn.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Irak 1391 personen 14,3%
      Afghanistan 1022 personen 10,3 %
      Somalië 877 personen 9%
      Syrië 454 personen 4,7%
      Eritrea 424 personen 4,3%
      landen in oorlog vluchtelingen geen gelukszoekers.

      bron IND

      (in antwoord op Burgermans)
     • knarf2

      goh , tel t eens bij elkaar op , (al zou je gelijk hebben)

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Als ik niet gelijk zou hebben dan lees ik de tegen cijfers wel.
      Optellen heb ik gedaan, en inderdaad je komt niet op 100%.
      dit omdat het om Afrikaanse landen gaat en landen in oorlog.
      de landen zoals Georgië, Marcedonie, Servie, Rusland en China heb ik er tussen uitgelaten.

      (in antwoord op knarf2)
     • knarf2

      Ok , we gaan er van uit dat je cijfers kloppen , dan ben je het met me eens dat de meerderheid van de asielzoeker gelukszoeker is , en geen vluchteling
      (denk om je eigen cijfers)

      (in antwoord op warskip)
     • Burgermans

      Dat zijn niet de cijfers van de bootvluchtelingen, warskip, en dat weet jij ook.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      De discussie gaat nu om gelukszoeker of vluchtelingen uit oorlogslanden, en die cijfers kloppen.
      Tevens zijn dit wel bootvluchtelingen, de bron is IND, kijk het maar na.

      (in antwoord op Burgermans)
     • knarf2

      De overgrote meerderheid die zich voordoen als asielzoeker zijn mannen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Die hadden ook hun eigen land allang zelf kunnen opbouwen.ze komen zelfs uit het gevaarlijke , door oorlog verscheurde Bangladesh …..

      heb je je voorts wel eens afgevraagd hoeveel christenen zijn al overboord gegooid door gevaarlijke moslimextremisten op weg naar Europa?

      (in antwoord op warskip)
     • Burgermans

      Lijkt mij een uitstekend plan om de Nederlandse emigranten te ruilen voor de illegale en criminele buitenlanders in ons land. Maar hoe wil je dat aanpakken?

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Het liefst niet, zoals ik al schreef we hebben dan een veel groter probleem.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Ko Herent

      Al zijn ze onveilig, wat dan nog? Europa was ook onveilig in WW2.

      (in antwoord op warskip)
     • Vogelbeest

      Zonder papieren…. Dus hoe weet je het zeker? Als ik Libiër/Tunesiër/Marokkaan zou zijn, met een stel afgewezen inreisverzoeken voor de EU zou ik ook zeggen dat ik Syriër/Irakees zou zijn. Die zijn ook lichtbruin dus wie weet lukt het.
      Kom je uit een land waar ze wat donkerder zijn zeg je dat je Somaliër bent. Als het lukt is de rest van je leven gratis, en op een hoger niveau dan 99% van de bevolking in het land van herkomst kan betalen.

      (in antwoord op warskip)
     • warskip

      Zonder papieren en U weet wel zeker?

      (in antwoord op Vogelbeest)
  • Ko Herent

   Juist. En er verder geen woorden aan vuil maken. Of denk je dat als er hier een ramp gebeurt ze er daar van wakker liggen? Nee he?..

   (in antwoord op Burgermans)
 7. Ko Herent

  Juist. En er verder geen woorden aan vuil maken. Of denk je dat als er hier een ramp gebeurt ze er daar van wakker liggen? Nee he?

 8. knarf2

  nog meer van dat volk hier , dan krijg je nog meer ellende
  Als voorbeeld kan je Japan gebruiken , land met bijna geen immigranten

  In Japan was in 2011 de kans om vermoord te worden 0,35 op de 100.000. In Nederland lag dat getal in hetzelfde jaar op 0,86; twee en een half keer zo hoog. Dit hogere moordcijfer in Nederland valt vrijwel volledig te verklaren door de aanwezigheid van allochtonen in onze samenleving. Het CBS becijferde dat tussen 1992 en 2001 gemiddeld 44% van de moorden in Nederland niet door een Nederlander gepleegd is. Dat was nota bene in een tijd dat het percentage allochtonen in Nederland nog fors lager lag dan vandaag, tegenwoordig zijn ze goed voor 50 tot 90 % van de criminaliteit
  bron (deels) g.s

 9. Bartje

  Heel de wereld is te hypocriet voor woorden.
  De hele natie gaat door het lint met de MH17 maar te gelijk worden er F16 naar Irak gestuurd die geregeld een veelvoud van de MH17 mensen dood maakt.
  Zijn zeker geen mensen daar?.

  • Albert Bakker

   Ah, onze middeleeuwse klimatoloog van de subtropische noordpool. Ben je de Wet van Poe aan het testen?

   (in antwoord op Bartje)
   • Geert Jong-Un

    Jammer Albert van je reactie, maar zo’n extreemrechtse rakker als jou maakt het niet uit dat er mensen zijn die hun leven verliezen. Vind je stiekem wel leuk toch Albert?

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Misschien toch geen Poe. Soms denk je dat de dingen die mensen zeggen zo ontzettend dom zijn dat je er niet bij kan dat ze het ook werkelijk menen.

     Maar dan kom jij weer langs en herinnert me eraan dat mensen inderdaad wèl zo dom kunnen zijn.

     Dat dit jouw verdienste is moet je dan maar zien als een compliment, Kim.

     (in antwoord op Geert Jong-Un)
     • Geert Jong-Un

      Wederom jammer van je reactie Albert, het feit dat je direct begint te schelden zegt mij eigenlijks al genoeg, je bent gefrustreerd, boos of ongelukkig over iets.

      (in antwoord op Albert Bakker)
     • Bartje

      Goed gezien en gewoon niet op reageren dan verdwijnen zij vanzelf.

      (in antwoord op Geert Jong-Un)
  • Burgermans

   Nee, dat zijn terroristen, Bartje. Die hebben er zelf voor gekozen om doelwit van de Koninklijke Luchtmacht te worden.

   (in antwoord op Bartje)
  • Fritzy von Popsicle

   Nee…nog niet gezien, alleen Is barbaren!

   (in antwoord op Bartje)

Reacties niet toegestaan