De Tsunami van Moslims in Nederland in beeld

"Nederland islamiseert in rap tempo. Moskeeën, hoofddoekjes en minaretten domineren in steeds meer wijken het straatbeeld. Velen voelen zich hierdoor beperkt in hun vrijheid en een vreemdeling in eigen land. Daarom: geen nieuwe moskeeën, sluiting illegale gebedsruimtes en verbod gebedsoproepen via minaretten of geluidsinstallaties."  

Tabel: wie wonen er in Nederland en waar komen de inwoners vandaan (1e en 2e generatie)w704

55 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chapeau3

  Deze grafiek is nietszeggend. Of zijn 3e/4e generatie moslims plotseling geen moslim meer?

  • Stomme Prutser

   Ieder probleem is op te lossen door wegkijken. Wist je dat niet?

   (in antwoord op Chapeau3)
 2. Martin

  Heeft de schrijver/schrijfster wel eens langs een joodse school of synagoge gelopen? Zou je voor de aardigheid eens moeten doen. Politiebewaking, karabijnen en hoge hekken. % van de totale bevolking is niet relevant het gaat wat voor invloed het heeft op de samenleving.

  • jan

   Martin heb je wel eens verder het nieuws gevolgd wat er in de Gazastrook gebeurd? Even een greepje uit het nieuws ” Het conflict tussen Israël en Hamas kostte tot nu toe aan 227 Palestijnen het leven, merendeels burgers. Bijna 1.700 mensen zijn gewond geraakt. Aan Israëlische zijde is één dode gevallen”. Werkelijk wat een scheef denken en kijken. Wat de extreem moslims doen is niet goed maar oh ,oh oh wat zijn wij westerse “christelijke ” beschaving altijd netjes geweest zeg. Bijv. wat wij als Nederland met ons leger in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog hebben uitgevoerd….zijn wij toen zo’n een heilig boontjes geweest? Ik denk het niet ….O in de naam van de Heer zijn wij behoorlijk bezig geweest in de Gouden Eeuw. Daar waar iedereen zo over roemt. We hebben zelf boter op ons hoofd

   (in antwoord op Martin)
   • Stomme Prutser

    Klopt helemaal. Het is pure islamofobie om niet antisemiet te zijn. Een beetje socialist of sociaal democraat weet het: die Joden vragen er gewoon om. Musea, scholen, synagogen laat geen Jood in Europa zich veilig voelen want arme, arme Hamas. Er gaan meer Palestijnen dood dan Joden in Israel en het is aan de goedmens om deze onbalans waar mogelijk te herstellen.

    http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/02/anti-semitism-europe-france-grave-desecration-Zvika-Klein/385547/

    Geen nood, de hulptroepen zijn gearriveerd.

    (in antwoord op jan)
    • Allochtoon 2015

     De Joodse mensen vragen er niet om, en alle geweld is verkeerd tegen wie dan ook, maar ook voor moslims is het niet makkelijk, waar dan ook ter wereld.

     (in antwoord op Stomme Prutser)
     • Stomme Prutser

      Je reageert op de verkeerde persoon. Ik was die mening al toegedaan. Moslims maken het in hun pogingen om het voor anderen niet makkelijk te maken waar ook ter wereld vooral voor zichzelf niet makkelijk waar ook ter wereld. Daar gaat ook geen verandering in komen, want verandering in islam is niet mogelijk.

      “jan” hierboven meent dat moslims het recht hebben om Joden af te knallen in Europa, want Israël. Die zou met jouw statement iets kunnen.

      En als je het dan toch tegen hem hebt, want hij luistert vast wel naar jou, moet je hem ook eens vragen of moslims ook boeddhisten mogen afknallen in Europa omdat Myanmar.

      Of dat christenen of yezidi in Europa moslims mogen afknallen want Irak, Syrië of Egypte.

      Of dat moslims elkaar mogen afknallen in Europa omdat ze dat overal elders ook doen.

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • Jan Saeys

    Tja, Israel beschermt en zorgt heel goed voor zijn onderdanen, schuilkelders, trainingen, gasmaskers, goed geolied waarschuwingssysteem. Als ze dat niet hadden ,was het nu niet een dode,maar duizenden als gevolg van de dagelijkse raketaanvallen vanuit de gaza strook

    (in antwoord op jan)
   • al

    weet je hoeveel palestijnen door andere moslims zijn gedood? kijk maar eens naar jordanie bv

    niemand is perfect. elk volk heeft een verleden. wat is je punt?

    het ARTIKEL praat over de influx van migranten in NL. hoe kom jij dan bij Israel? het probleem is dat al die “vluchtelingen” niet direct uit syrie komen maar uit andere veilige landen zoals turkije. ze reizen vervolgens door allemaal veilige landen in europa naar de RIJKE landen als duitsland en NL.

    oftewel het gaat niet om veiligheid maar om de centjes en voorzieningen. of kan jij t anders verklaren?

    (in antwoord op jan)
   • Ayna

    Tja, als je Israël aanvalt omdat je profeet je vertelt dat Joden het vervloekte ras zijn en uitgeroeid moeten worden, moet je niet raar opkijken dat je dat op je bordje terugkrijgt, he?

    Al helemaal niet als je je achter de rokken van vrouwen en kinderen gaat verstoppen.
    Dat opofferen van hun eigen vrouwen en kinderen doen ze bewust, zodat ze dat kunnen gebruiken in de propagandastrijd tegen Israël.
    Omdat er genoeg Jodenhaters in de wereld zijn die gretig meedoen met die taktiek.

    Zoals jij hier ook laat zien.

    Helaas: Israël heeft gewoon zoals altijd kei- en keihard teruggeschoten naar waar de raketten vandaan kwamen, de slachtofferschuld-kaart is meer dan ooit volop gespeeld, die Pallywood productions zijn stuk voor stuk weerlegd omdat internet nou eenmaal altijd 2 kanten op werkt, en een jaar later is Israël nog succesvoller dan ooit, en de Gaza de puinhoop die het altijd al was, nu ook nog geinfiltreert met IS adepten.

    Dat is de situatie nu.
    En nu mag jij weer terug naar de middeleeuwen en de dinosauriërs, de kruistochten en de holenmensen, om de achterlijkheid van de islam te proberen te verdoezelen.

    (in antwoord op jan)
 3. Tim66

  Ik begrijp werkelijk niet dat echte Nederlanders blij zijn dat ze nu in grote steden en op veel scholen meer allochtonen zien dan Nederlanders ik kan dit niet anders noemen dan een over aanwezigheid van Niet Nederlanders dus moeten wij ons straks gaan aanpassen? dit wordt dan een kwestie van tijd en lopen wij ook met een baard en mijn kleinkinderen in een Burka!

 4. Dead Silence

  Ik vind het schandalig dat de nieuwe tsunami aan vluchtelingen hier een veilige haven wordt voor gehouden. Zij zullen binnen 10 jaar de directe slachtoffers zijn van een nieuwe obliteratie geinitieerd door het gespuis in Brussel en geexecuteerd door een ongekende gefrustreerde inheemse bevolking.

  • Fritzy von Popsicle

   Een klein handje helpen kan geen kwaad, met wat verstand, geld en de juiste middelen, is deze situatie op vreedzame, geweldloze en legale manier om te buigen, tijd en nog even geduld!

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Uiteraard. Helaas tijdelijk.

    (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
    • Fritzy von Popsicle

     Misschien niet, laat hen het maar eens uiten, zij hebben niks met ons, en wij niks met hun. De islam is nu éénmaal een agressieve veroveringsgodsdienst, altijd maar op drift naar meer lebensraum!

     (in antwoord op Dead Silence)
     • Allochtoon 2015

      het heeft niets met agressie te maken, en wat deden de NL ers in de geschiedenis en in de kolonies, zeker liefdadigheidswerk of gewoon keihard uitbuitingspolitiek t.b.v het NL rijk ?

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Het ‘riedeltje’ uit de ‘oude doos’ er maar weer bijhalen, waar was het Osmaanse Rijk op gebaseerd? Maar dat heeft niets te maken met, deze situatie…er is nergens ook maar iets gekolonialiseerd door Europa in deze! Het is niets anders dan een, georganiseerde stormloop, met een welhaast militaire strategie!

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • Dutchy

   Echt joh, “tsunami” het zijn mensen die huis en haard verlaten omdat er oorlog heerst in hun land. De grote blonde leiders (eigenlijk bruin haar natuurlijk) vocabulaire wordt her en der grif overgenomen.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Welterusten, struisvogel. Europe, the final countdown is zo’n mooi liedje.

    (in antwoord op Dutchy)
   • al

    ik wist niet dat syriers die veilig in turkije wonen met een baan en vanwege nieuwe tanden zijn familie vermoord op zee telt als vluchteling?

    (in antwoord op Dutchy)
  • DoubleUC

   obliteratie: U is tandartsassistente?

   (in antwoord op Dead Silence)
 5. NoID

  Ik mis de bron vermelding…

  • GOOGLE=HOURLY+JOBS=$98/h+PAY

   $98/HOURLY SPECIAL REPORT!!!!……….After earning an average of 19952 Dollars monthly,I’m finally getting 98 Dollars an hour,just working 4-5 hours daily online… three to five hours of work daily… Weekly paycheck… Bonus opportunities…Payscale of $6k to $9k /a month… Just few hours of your free time, any kind of computer, elementary understanding of web and stable connection is what is required…….HERE I STARTED-TAKE A LOOK AT…….xo…….

   ================= www.Jobs367.com ☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣☣

   (in antwoord op NoID)
 6. Burgermans

  Zo weinig moslims in Nederland en toch zo veel overlast en criminaliteit door moslims? Hoe kan dat dan, 3huis?

 7. Vogelbeest

  Statistisch gezien is er niets aan de hand. Maar ieder publiek debat gaat over het gebrek aan integratie. Lichtgetintiërs hebben al veel te veel te zeggen. Zwarte Piet, ritueel onverdoofd gestolen schapen slachten, Lastige jongetjes bij suikerfeest. Naar Westerse maatstaven geklede meisjes kunnen in sommige buurten niet meer over straat.
  Dan is het voor mij duidelijk dat er een absolute stop op moet.

 8. Boven Jan

  Niet direct ‘on topic’ maar niet minder relevant; het relaas van Karskens in Turkije:

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/09/van-turkije-naar-kos-in-een-rubberboot-het-vluchtelingendrama-van-binnenuit/

 9. Jaap Aap

  Wiens mening is dat nu helemaal dat Nederland zo vreselijk snel islamiseert? Bovendien, voor je tot zo’n conclusie komt zul je eerst “islamisering” moeten definiëren.

  Persoonlijk zie ik er namelijk helemaal niets van. Ik zie nog steeds slechts hoogst zelden een vrouw met nikab, al helemaal geen dominerende minaretten en voel me op geen enkele manier bedreigd, beledigd of beperkt dor de aanwezigheid van moslims. Net zo min als ik dat voel door de aanwezigheid van joden, christenen etc. Alhoewel, de enige beperkingen die ik voel op basis van geloof zijn Nederlandse wetten gebaseerd op christelijke waarden en normen die niet de mijne zijn. Toegegeven, dat zijn er ook niet veel meer.

  Daarom juist is Nederland zo’n prettig land om te wonen. Het enige dat nu nog moet veranderen is dat een kleine minderheid (jonge) moslims zich aan moet passen en hun overlast beperken en de jankerds en PVV aanhang wat minder op anderen letten en meer op zichzelf. Ze lijken wel dingen te zoeken om over te zeuren en klagen maar ik wed dat de overgrote meerderheid geen persoonlijk ongemak ervaart door de aanwezigheid van moslims in ons land.

  • Jan Leul

   Moslims mengen niet met Hollanders.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Hollanders mengen niet met mensen als Jan Lul.

    (in antwoord op Jan Leul)
   • Allochtoon 2015

    dat is waar, omdat ook NL ers niet met allochtonen te maken willen hebben.

    (in antwoord op Jan Leul)
    • Jan Leul

     Dom gekwebbel. Ik ga geregeld met allochtonen om en als ik dan vraag of ze er een probleem mee hebben als hun kinderen willen trouwen met een kaaskop dan is het geen probleem zolang ze lang maar moslim worden. Bij mijn vraag of het dan geen probleem is dat andersom hun kind christen wordt kijken ze mij aan alsof ik getikt ben.

     (in antwoord op Allochtoon 2015)
  • Ayna

   Nou, dan ‘vergeet’ je toch dat Europa in verhoogde staat van paraatheid verkeerd (sommige landen zelfs in hoogste staat van paraatheid) wegens een significante dreiging van islamitische aanslagen.
   Die al plaats hebben gevonden.

   Joodse instellingen in heel Europa die extra bewaakt worden.

   Complete moslimgezinnen die naar het kalifaat verhuizen.

   Binnensteden die kapot geschoten worden door (jonge) moslimgangs, die de complete onderwereld hebben overgenomen.

   Vliegverkeer wat extra veiligheidsmaatregelen moet treffen vanwege islamitische dreigingen van aanslagen.

   Een tsunami van influx van moslimvolksverhuizingen die complete landen gijzelen.

   Dat weerspreekt toch jouw persoonlijke ervaringen dat jij er ‘helemaal niets’ van ziet, dat het ‘overgrote meerderheid geen persoonlijk ongemak ervaart door de aanwezigheid van moslims in ons land’, en dat het om een ‘minderheid van jonge moslims’ zou gaan.

   Sterker nog, het lijkt er dan meer op dat je gewoon (weer eens) islamapolegetisch uit je nek loopt te kletsen.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • DoubleUC

    Een woord dat je niet zo vaak hoort: influx.
    Een woord dat je niet zo vaak hoort: apolegetisch.

    (in antwoord op Ayna)
  • Mark

   Beste Jaap Aap,

   Blijkbaar komt u nooit in de grote steden, waar hele wijken zijn overgenomen door mensen met een islamitische achtergrond.

   Dat is niet erg dat u dat niet weet.

   Wat wel erg is, dat de -meestal oudere- autochtone bewoners (regelmatig) worden geïntimideerd, geterroriseerd en zelfs worden beroofd, vaak met grof geweld…

   Bekijk deze link eens; een van de vele die ik u kan geven!:

   http://www.at5.nl/artikelen/146933/overvallers_heemstedestraat_riepen_jullie_vuile_joden_nu_is_het_van_ons

   Mariette Hamer (PvdA) heeft haar moeder zelfs laten verhuizen uit Amsterdam-West, omdat zij dagelijks werd geterroriseerd door allochtone jongeren…

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    Aangezien je eerste veronderstelling al onjuist is kan ik de rest ook niet helemaal serieus nemen. Jammer!!

    (in antwoord op Mark)
    • Mark

     @ Jaap Aap,

     Met een dergelijke opmerking maakt U zich superieur aan mijn observaties en dingen die ik zelf heb meegemaakt en heb ondervonden!

     Dit is een pure vorm van censuur om niet meer naar een ander te willen luisteren… Uiteindelijk zal dit resulteren in 1 ding: GEWELD!

     Als het praten definitief stopt, begint het geweld!

     Dit is EXACT de handelswijze van o.a. extremistische christenen, joden en moslims…

     (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ik stel meniet superieur op. Dat doe jij door een aanname over mij terwijl je weinig of niets van of over mij weet.

      Je neemt mijn mening dus niet serieus omdat je er vanuit gaat dat ik bepaalde dingen niet weet of ondervonden heb. Dat is niet zozeer superieur maar arrogant en een oneigenlijke manier van discussiëren.

      (in antwoord op Mark)
     • Mark

      @ Jaap Aap,

      Uit uw reacties blijkt (voorlopig) gewoon dat u weinig tot geen contact heeft gehad met moslims.

      Nogmaals, u zei:

      “Aangezien je eerste veronderstelling al onjuist is en de basis is voor
      je reactie kan ik de rest ook niet helemaal serieus nemen. Jammer!!”.

      Dat is een typerende manier van mensen die niet willen openstaan voor andere ideeën en/of het uitwisselen van informatie:

      Als een “tegenstander” iets zegt waar u het niet eens mee ben, gaat u daar niet mee in een (beschaafde) discussie en beticht de ander zelfs van onkunde en/of onwetendheid, zonder dit te onderbouwen.

      Exact de modus operandi van extremistische mensen…

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Een discussie is slechts mogelijk tussen mensen die open staan voor de mening van een ander. Uit jouw openingsopmerkingen, “[hieruit] BLIJKT dat u weinig tot geen contact heeft gehad met moslims” en “blijkbaar komt u nooit in grote steden…” blijkt een vooringenomenheid die bovendien de plank wel zo ongelofelijk ver mis slaat, dat ik tot geen andere conclusie kan komen dan dat jij je mening al gevormd hebt. Geluk ermee.

      Ik heb er geen behoefte aan te trachten het beeld van zo’n bekrompen persoon bij te stellen. Je twijfelt namelijk al bij voorbaat aan mijn woorden.

      (in antwoord op Mark)
     • Mark

      @ Jaap Aap,

      Zolang u (toevallig) stelselmatig niet reageert op deze link:

      http://www.at5.nl/artikelen/146933/overvallers_heemstedestraat_riepen_jullie_vuile_joden_nu_is_het_van_ons

      Weet ik genoeg!

      Een aanzienlijk deel van joden in vooral in Amsterdam-Zuid worden systematisch, bespuugd, fysiek mishandeld en geterroriseerd door groepen islamitische jongeren en nu breid dit zich uit naar andere stadsdelen waar de veel islamitische jongeren zijn…

      Dit wil u blijkbaar niet weten ondanks de feiten die ik u geef!

      Maar ja, hoe serieus kun je iemand eigenlijk nemen die zichzelf Jaap Aap noemt…

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Wat valt er te reageren op het artikel op at5? Verwacht je dat ik probeer het gedrag van deze misbaksel goed te praten?

      Iedereen die dat zou doen spoort niet en is behoorlijk ziek in z’n hoofd, net als de daders van deze laffe daad dus Maar dacht je nu echt dat ik niets beters te doen hebt dan open deuren intrappen.

      Maar ik ben erg blij voor je dat jij je oordeel daarover al weer klaar hebt. Zegt echter meer over jezelf dan over mij.

      (in antwoord op Mark)
     • Mark

      U zei:

      “Verwacht je dat ik probeer het gedrag van deze misbaksels goed te praten?”.

      Dat moest er nog eens bij komen.

      Het gaat erom dat de islamitische geloofsvorm hedendaags niet bekend staat als tolerant, terwijl er in het verleden in de Koran-interpretatie er wel grote ruimte was voor andere geloofsdenkbeelden.

      Een aanzien deel van de moslims in Nederland ziet de Koran als superieur geloof en zelfs meer dan 70% van de gematigde moslims in Nederland stelt de regels van de Koran boven onze grondwet…

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Als we het eens zijn over de veroordeling van onacceptabel gedrag, wat loop je dan nog te zemelen over “stelselmatig” niet reageren op een willekeurige link die je hier neer plempt? Dat bedoel ik nu precies met open deuren intrappen.

      Die link draagt niets bij aan de discussie over een “tsunami” aan moslim vluchtelingen of hun effect op de samenleving. Niets meer of minder dan een illustratie dat er idioten onder moslims zitten, net als onder christenen, joden, zwarten, blanken, mannen en vrouwen. Draagt ook geen enkele moer bij aan het zoeken of vinden van oplossingen voor problemen in de samenleving.

      (in antwoord op Mark)
     • Mark

      U zei:

      “Niets meer of minder dan een illustratie dat er idioten onder moslims
      zitten, net als onder christenen, joden, zwarten, blanken, mannen en
      vrouwen”.

      Daar gaat het helemaal niet om; moslims willen uiteindelijk een moslim-staat vestigen in Nederland en dat gelooft u niet.

      Wat ik al zei, in sommige stadswijken van grote steden zijn er als een soort moslim-enclaves, waar moslims hun eigen wetten hebben en uitvoeren.

      Hoe meer moslims er komen, hoe meer zij gaan denken dat zij hun wil kunnen gaan opleggen aan de rest van de Nederlandse bevolking; dat gebeurt NU al, want niemand in Nederland durft nog een spotprent te publiceren van de Profeet Mohammed; en DAT is exact het BEGIN van de onderdrukking van het vrije woord!

      http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4151279/2015/09/28/Kans-op-geweld-tegen-christen-in-azc-is-100-procent.dhtml

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Dat er moslims zijn die hun wetgeving graag zouden zien in Nederland ontken ik niet. Net als ik wet dat de SGP, nota bene vertegenwoordigd in ons parlement, graag zou zien dat de bijbel leidend is in onze wetgeving en gedragingen. Hoezo dus jouw “dat gelooft u niet”?

      Wanneer leer je nu eens geen conclusies te trekken over mensen die je niet kent, uitspraken en meningen toedichten op basis van jouw (foute) interpretatie van hetgeen je leest of denkt te lezen?

      We wonen in een beschaafd land, een rechtsstaat. Fundamenteel is dat iedereen gelijke rechten en plichten heeft en dat iedereen wordt be en veroordeeld voor zijn eigen daden en niet omdat hij of zij ‘toevallig’ deel uit maakt van een groepering in de samenleving zoals en geloofsgroep.

      Wat jij voor lijkt te staan is terug in de tijd, nog niet zo lang geleden. Toen werden bijvoorbeeld zwarten en homoseksuelen gediscrimineerd omdat ze deel uit maakten van zo’n minderheidsgroep in de samenleving en bepaalde vooroordelen toegedicht. Het soort discriminatie dat SGP en vergelijkbare clubjes nog altijd verdedigt en zich verzet tegen wetten die dit soort discriminatie tegen moeten gaan. En jij wilt de klok terug draaien en meer mensen discrimineren op dezelfde basis?

      (in antwoord op Mark)
 10. Allochtoon 2015

  Het valt allemaal wel mee, in de media wordt alles overdreven.

 11. Burgermans

  Madrid 2004, Theo van Gogh, Londen 2005, Charlie Hebdo, hoeveel islamgerelateerde moorden moeten er nog plaatsvinden voor de linkse pers haar multikul-oogkleppen afdoet?

 12. Ichi

  True. In “normale” tijden is er een toename van allochtonen in NL maar in mijn optiek verre van zorgwekkend. Maar die resultaten uit het verleden zijn niet meer van toepassing.

  Hetgeen dat ons blijkbaar fascineert (wat ik hoor en zie, ook op de social media) is de toename van de hoeveelheid vluchtelingen die nu Europa binnentrekken. Die trent is niet in deze grafiek weergegeven. Laten we Statline over een paar jaar eens opnieuw bekijken.

  Vooral ook de tegenstelling in de berichtgeving in de klassieke media (tv, kranten) laten vooral gezinnen zien, terwijl de normale Nederlander overspoelt wordt door youtube filmpjes waarop vooral gelukszoekers in beeld worden gebracht, met tips zelfs waar je moet zijn en hoe. Geholpen door moderne communicatiemiddelen en technologie stromen ze wel degelijk Europa binnen.

  Mijn gevoel is gebaseerd op wat ik zie en hoor en het referentiekader dat is gevormd in mijn jeugd – dus objectief is het niet. Ik heb de stroom aan vluchtelingen niet in levende lijve gezien.

  Maar ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat een groot gedeelte deze kans aanpakken om er economisch beter van te worden. Ook claims van “een groot gedeelte is hoger opgeleid” – waar is dat op gebaseerd? Die link heb ik vast ergens gemist.

  Er zullen weinig mensen zijn die twijfelen aan de rechtmatigheid van bv de Yezidi’s voor een asielaanvraag (als dat al lukt omdat deze niet bepaald de rijkste minderheidsgroepering is).

  Zelf ben ik opgegroeid tussen de gastarbeidersgezinnen in de jaren 70 en 80 in het bolwerk van de SP, en eerlijk is eerlijk, het heeft geen positieve indruk achtergelaten. Het beeld is in de loop der tijd ook niet veel beter geworden. Enfin – nu woon ik op een steenworp afstand van een (mild uitgedrukt) conservatieve moskee, dus vooral veel mannen in traditionele gewaden. Dat straalt een bepaalde sfeer uit, hoewel de dreigende atmosfeer vooral afkomstig is van de groepjes allochtone mannen die zich ophouden op het kruispunt bij de belwinkel.

  Ach, laten we maar in onze handen klappen dat onze blonde politieke smaakmaker vooral de onderkant van de samenleving weet te imponeren met zijn laagdrempelige opmerkingen – de onderkant die overigens te beroerd is om te gaan stemmen als de mogelijkheid zich voordoet.

  Wanneer deze politicus echter de Henk en Ingrids weet aan te spreken door toch een iets intelligenter verhaal te verkondigen (en niet elke keer als een teletubbie in herhaling te vallen in Jip en Janneke taal, dat liedje kennen we ondertussen wel) dan voorspel ik een bijzonder grote winst voor deze man en zijn aanhang. Dat “men” niet leert van fouten in het verleden is evident – in de crisisjaren van de vorige eeuw werd het klootjesvolk ook meerdere malen benadeeld, en toen.. enfin dat verhaal en afloop kennen we. Lijkt me wel humor als hij eens een debat op zeker niveau zou voeren met bijvoorbeeld dhr. Pechtold. Daar zou geen cabaratier tegenop kunnen.

  Verder ben ik niet gehinderd door enige intellectuele kennis, dus mea culpa, zalig zijn de armen van geest etc.

  Ik ben een typische Henk. Dus het komt vast goed.

  Moment, ik ben een tweede generatie Westerse allochtoon volgens de definities van het CBS. Mijn vriendin is een “Vierteljüde”. Misschien toch maar even een “escape” plan maken? Maar waar kunnen we heen? België!

  Normale ontwikkeling: zie bv http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37325&D1=0&D2=0&D3=0&D4=0&D5=3-4&D6=17-19&HDR=G3%2cG5&STB=G4%2cT%2cG1%2cG2&CHARTTYPE=1&VW=G)

 13. Mark

  Dankzij Angela Merkel is er een niet te stoppen vluchtelingenstroom op gang gekomen, die zich nu ook verplaatst naar Nederland.

  In Duitsland waar ook nu nog een moslim-minderheid is, begint de islam-censuur nu ook al.

  http://www.theamericanmirror.com/it-begins-muslim-petitions-munich-to-end-anti-islamic-oktoberfest/

  Vergeet nooit:

  Theo van Gogh verkondigde zijn mening en hij werd uit de naam van de islam vermoord.

  Nu komen er PER DAG 700 (meestal islamitische) “vluchtelingen” Nederland binnen: Opvang van 1 vluchteling kost de Nederlandse belastingbetaler 25.000 Euro per jaar…

  Terwijl mensen -die meestal tientallen jaren belasting hebben betaald- met een persoonsgebonden budget (pgb) fors worden gekort omdat er bezuinigd moet worden.

  • Jaap Aap

   De vluchtelingenstroom is niet op gang gebracht door Merkel maar door gewapend conflict primair moslim extremisten die een terroristische staat willen vestigen, gefundeerd op een extremistische interpretatie van de Koran die niet wordt gedeeld door het overgrote deel van alle moslims.

   Van Gogh is vermoord door een extremistische idioot die zijn motivatie haalde uit een extremistische interpretatie van islam. Dat is precies hetzelfde als het dood schieten van een abortus arts toeschrijven aan alle christenen.

   En wat betreft het je bron over het begin van islamisering. Droevig dat je je moet verlaten op een Neo-con Amerikaanse commentator. Zo een van het soort die in grote mate verantwoordelijk is voor de huidige situatie in het MO en Noord Afrika. Nog erger is dat je deze Morad Almuradi een spreekverbod op lijkt te willen leggen. Deze moslim heeft precies hetzelfde recht om te vragen om een verbod op iets dat hem stoort als jij en ik. Maar je lijkt te pleiten voor een overheidsoordeel wie wel en niet gebruik mag maken van de vrijheid van meningsuiting.

   Gelukkig kennen we dat al heel lang niet meer. En wees maar blij anders zuchtten we nu nog onder het juk van de christelijk indoctrinatie.

   (in antwoord op Mark)
   • Mark

    @ Jaap Aap,

    U vergist zich; zoek de feiten maar op!

    Vele maanden voordat Merkel 2 weken geleden zei dat alle (Syrische) vluchtelingen welkom waren, (Syrische) vluchtelingen zich gaan verplaatsen; immers er en worden nu al meer dan 1.5 jaar vluchtelingen (Syrische) opgevangen in o.a. Libanon, Jordanië en Turkije.

    Een groot de van de (Syrische) vluchtelingen heeft te kennen geven weg te willen uit o.a. Libanon, Jordanië en Turkije, niet omdat zij daar niet veilig zijn, maar opdat Europa veel betere opvang kan verschaffen.

    Nadat Merkel haar uitspraak deed, ontstond ongeveer 1.5 week geleden een grote oncontroleerbare volksverhuizing over land richting Europa.

    Voor de Uitspraak van Merkel waren er ongeveer 200.000 vluchtelingen per jaar; na haar uitspraak zijn nu miljoenen vluchtelingen zich aan het verplaatsen.

    Nederland krijgt nu 700 vluchtelingen per dag te verwerken; dat is een record; voor de uitspraak van Merkel was dit NIET het geval.

    U zei:

    “Van Gogh is vermoord door een extremistische idioot die zijn motivatie haalde uit een extremistische interpretatie van islam”.

    Het gaat veel verder dan dat u (nu nog) beseft:

    Herkenbare joden worden in b.v. sommige delen van Amsterdam al jaren lang systematisch uitgescholden, bespuugd en zelfs aangevallen.

    Auto’s van joden worden bekrast (vaak met een hakenkruis) in de buurt van synagoges…

    Dit is een van de vele voorbeelden hoe Marokkaanse jongeren tegen (oudere) joden aankijken:

    http://www.at5.nl/artikelen/146933/overvallers_heemstedestraat_riepen_jullie_vuile_joden_nu_is_het_van_ons

    U zei:

    “Maar je lijkt te pleiten voor een overheidsoordeel wie wel en niet gebruik mag maken van de vrijheid van meningsuiting”.

    Uiteraard NIET!

    Iedereen mag zeggen wat hij wil en als de tegenpartij het daarmee niet eens is dan ga je naar de rechter in onze rechtsstaat!

    U zei:

    “Nog erger is dat je deze Morad Almuradi een spreekverbod op lijkt te willen leggen”.

    Als je je al ergert aan een bierfeest dat al vele tientallen jaren bestaat, met de Koran als leidraad in de hand zegt dat iets belangrijks!

    Je hoeft toch niet naar dat bierfeest te gaan? Je hoeft toch niet naar een land te gaan waar alcohol wordt genuttigd?

    Het gaat erom dat Morad Almuradi via zijn islamitische geloofsovertuiging zijn geloof wil gaan opleggen; net zoals die enge extremistische christenen dat doen.

    Hang eens een niet provocerende poster van Charlie Hebdo voor uw raam…

    Ook reageert u niet op mijn zin:

    “Mariette Hamer (PvdA) heeft haar moeder zelfs laten verhuizen uit
    Amsterdam-West, omdat zij dagelijks werd geterroriseerd door allochtone
    jongeren…”.

    U zei:

    “Gelukkig kennen we dat al heel lang niet meer. En wees maar blij anders
    zuchtten we nu nog onder het juk van de christelijk indoctrinatie”.

    Gezien de grote oncontroleerbare instroom van islamitische vluchtelingen zal Nederland uiteindelijk onder het juk van de islamitische indoctrinatie belanden.

    Ik heb het vermoeden dat u moslim bent of niet of nauwelijks met moslims praat of geeft gesproken.

    De vele moslims die ik heb gesproken willen (toch) uiteindelijk van Nederland een islamitisch land maken.

    Uit een recent, representatief en onafhankelijk onderzoek, blijkt dat meer dan 70% van de Nederlandse moslims de Koran boven de Nederlandse grondwet stelt.

    U zei:

    “De vluchtelingenstroom is niet op gang gebracht door Merkel maar door
    gewapend conflict primair moslim extremisten die een terroristische
    staat willen vestigen”.

    Niet geheel juist:

    De vluchtelingenstroom is op gang gebracht doordat Amerika Irak heeft aangevallen en van de ene dag op de andere de totale politie en het totale leger heeft ontbonden!

    Iraakse legerdepots werden door de Amerikanen niet vernietigd en ook niet bewaakt; daardoor werden al deze (tot de nok toe gevulde) legerdepots geplunderd door de Sjiitische en Soennitische geloofsaanhangers.

    Hierdoor konden de Sjiitische en Soennitische aanhangers met elkaar gaan vechten.

    Kassa, hoe meer oorlog, hoe meer o.a. Amerika oorlogsmateriaal kan leveren, o.a. aan Irak, de Koerden en Turkije.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 14. Maxov Max

  FEIT; Zeventig jaar geleden, waren er in Europa minder dan 1 miljoen moslims, nu zijn dat er al meer dan 50 miljoen!

Reacties niet toegestaan